Alimente eficiente ȋn ameliorarea crampelor musculare

Crampele musculare apar atunci când mușchii se încordează și nu îi mai puteți relaxa. Deși sunt dureroase, de obicei le putem trata și singuri. Exercițiile fizice, deshidratarea sau menstruația reprezintă cauze frecvente ȋn declanșarea acestei patologii musculare. 

O modalitate de a ameliora crampele este să vă întindeți sau să vă masați mușchii și să aveți ȋn alimentație cȃțiva nutrienți cheie: potasiu, sodiu, calciu și magneziu.

Se numesc electroliți și îi puteți găsi în următoarele alimente

Bananele: un remediu testat în timp.

Probabil știți că bananele sunt o sursă bună de potasiu, dar ȋn același timp oferă și magneziu și calciu. Înglobȃnd trei din cei patru nutrienți de care ai nevoie pentru a calma crampele musculare, bananele sunt o alegere rapidă și foarte la ȋndemȃnă.

Cartofi dulci: la fel ca bananele, cartofii dulci aduc potasiu, calciu și magneziu. Cartofii dulci vin cu aproximativ de șase ori mai mult calciu decât bananele. Și nu sunt doar cartofi dulci, chiar și dovleceii sunt surse bune de toți cei trei nutrienți. 

Avocado: are aproximativ 975 de miligrame de potasiu, de două ori mai mult decât un cartof dulce sau o banană. Potasiul este important deoarece ajută atȃt mușchii scheletici, cȃt și inima. 

Fasole și linte: Leguminoase precum fasolea și lintea sunt pline de magneziu. O cană de linte fiartă are aproximativ 71 de miligrame de magneziu, iar o ceașcă de fasole neagră fiartă are undeva la 120 de miligrame. În plus, sunt bogate în fibre, iar studiile arată că alimentele bogate în fibre pot ajuta la menținerea unui control mai bun al glicemiei (zahărul din sânge) și la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul rău).

Pepene: Are de toate – mult potasiu, o cantitate bună de magneziu și calciu, puțin sodiu și multă apă. Sodiul și apa sunt esențiale, deoarece pe măsură ce faci efort fizic, corpul tău elimină sodiul ȋmpreună cu transpirația. Dacă pierzi prea multă apă, te vei deshidrata și pot apărea crampe musculare. A mânca o felie de pepene galben, după un antrenament, te poate ajuta.

Lapte: Este o sursă naturală de electroliți precum calciu, potasiu și sodiu. Este foarte bun și pentru hidratare, de asemenea aduce aport suficient de proteine, care ajută la repararea țesutului muscular după antrenamente. Toate cele de mai sus pot ajuta la protejarea împotriva crampelor musculare.

Suc proaspăt de portocale: Hidratează și de asemenea aduce potasiu suficient, aproape 500 de miligrame per cană. Sucul de portocale are și ceva calciu și magneziu.

Gustare inteligentă cu nuci și semințe: Ca și fasolea și lintea, nucile și semințele sunt o sursă excelentă de magneziu. Multe tipuri de nuci și semințe au, de asemenea, calciu și magneziu.

Roșii: Au un conținut ridicat de potasiu și apă. Dacă bei 1 cană de suc de roșii, vei primi aproximativ 15% din valoarea zilnică de potasiu. De asemenea, vei oferi corpului tău și hidratare 

Pe lȃngă electroliți, nu uita să bei suficientă apă pentru o hidratare maximă a celulei musculare.

Sursa: webmed

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Melatonina și reducerea riscului unor probleme de vedere

Într-o lume în care cei mai mulți ajung la melatonină pentru a nu mai avea nopți agitate sau pentru a contracara problemele de somn...

Ce grăsimi alegem

E iarnă, tradiția cere mȃncare grasă, fiziologia corpului uman cere și ea grăsimi ȋn această perioadă a anului.Ce rol au grăsimileGrăsimile intervin atât ȋn...

Da, îți poți scădea colesterolul

Deși ne simțim bine, frecvent, analizele de laborator ne arată niveluri crescute de colesterol. Acesta nu cauzează de obicei simptome, ȋnsă provoacă daune importante...

Ȋnlocuitorii de zahăr și riscul de boală 

Ştiți ce este un înlocuitor de zahăr - este o substanță artificială (adică obținută ȋn laborator) sau naturală (pe bază de plante) ce ȋndulcește,...

Nevoi alimentare după 45 de ani

40-45 de ani reprezintă vȃrsta la care considerăm că suntem ȋn deplină putere, dar ȋn același timp, sub presiunea mai multor factori de stres,...