A avea fructe și legume în alimentația zilnică este echivalent cu o încărcare importantă a bateriilor organismului nostru. Firesc, le alegem astfel încât să fie cât mai proaspete, pentru a beneficia de vitamine, minerale si de gradul lor mare de hidratare. Congelate rapid, după spălare, avem siguranța că acest lucru se întâmplă.
Dacă apelezi la smoothie-uri ca parte a unei strategii de a pierde în greutate sau de a-ți ridica nivelul de alimentație sănătoasă, atunci e bine să acorzi puțină atenție modului de preparare.
Făcute corect, smoothie-urile pot reprezenta un ajutor nutritiv real.
Frecvent se fac greșeli legate de creșterea numărului de carbohidrați și de grăsimi zilnic consumate.
Ideal este:
1. să nu îți iei smoothie-ul împreună cu micul dejun sau altă masă
2. să nu adaugi prea multe elemente cu rol de „booster” energetic
Majoritatea dintre noi are nevoie de gustări care conțin mai puțin de 200 de calorii
Deși nevoile alimentare variază în funcție de vârstă, greutate, hormoni, niveluri de activitate, ca regulă generală, majoritatea dintre noi se descurcă bine cu gustări care conțin mai puțin de 200 de calorii – un mic dejun de exemplu de 300 până la 450 de calorii ar acoperi nevoile majorității adulților.
Pentru a rămâne ȋn această plajă de valori, includerea legumelor cu frunze verzi în smoothie-ul tău poate oferi beneficii reale pentru sănătate, fiind o sursă bogată de vitamine și minerale.
E și motivul pentru care Edenia Foods a lansat de curând o nouă serie de trei smoothie-uri aromate, sănătoase și delicioase, ce combină fructe, legume și plante aromatice, ce completează gama de smoothie-uri deja existentă.
Sănătatea Digestivă
Fibrele insolubile din legumele cu frunze verzi ajută alimentele să treacă prin sistemul digestiv, reducând probleme legate de tranzit precum diareea, constipația și balonarea. Alimentele fibroase ajută, de asemenea, să te simți mai plin pentru mai mult timp, ceea ce poate ajuta la îndeplinirea obiectivelor de slăbire.
Sănătatea osoasă
Legumele cu frunze verzi precum kale și spanacul sunt o sursă excelentă de vitamina K1. Persoanele cu un aport mare de vitamina K1 prezintă un risc scăzut de fracturi osoase, osteoporoză și scăderea densității minerale osoase.
Sprijin pentru imunitate
Legumele cu frunze verzi sunt mult mai bogate în vitamina C decât alte legume. Vitamina C este cunoscută că susține sistemul imunitar, luptă împotriva infecțiilor și ajută la menținerea unei funcții celulare sănătoase.
Dacă vrei să îți personalizezi un smoothie verde după gustul tău, Edenia Foods te ajută punȃndu-ți la dispoziție câteva variante combinate de mango, căpșuni, afine, sfecla roșie, ghimbir și coriandru Ready Red – ce ajută la asimilarea nutrienților și creșterea rezistenței la efort, prin întârzierea apariției oboselii musculare.
A doua variantă este Steady Yellow, din ananas, mango, avocado, banană, dovleac și busuioc, combinat ȋn porții ideale de către specialiști, cu rol ȋn menținerea unei stări psihice bune, prin conținutul de complex de vitamina B și antioxidanți cunoscuți precum vitaminele A, C și E.
Ca să nu te plictisești deloc, există un al treilea smoothie, din spanac, kale, alături de mango, ananas și mentă: Go Green. Cea mai bună idee este să ȋți faci acest smoothie cu iaurt, deoarece conținutul de enzime bromelaină și papaină din cele două fructe, facilitează digestia proteinelor.
Varianta de ambalare oferită – proaspete, congelate rapid după spălare – păstrează calitatea legumelor și fructelor și permite un acces ușor la porții, fie că ești acasă sau la birou.