5 echipaje românești calificate azi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

Ce zi extraordinară pentru canotajul românesc! Un bilanț de 5 echipaje românești calificate la Jocurile Olimpice de la Paris și 6 echipaje calificate în Finalele A ale Campionatelor Mondiale. Felicitări!

Pentru Marius Cozmiuc, ziua în care a obținut accesul în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj de la Belgrad 2023, după ce barca în care trage împreună cu colegul său Sergiu Bejan a urcat pe prima treaptă a podiumului în semifinala de la dublu rame, înseamnă și aniversarea a 31 de ani, precum și a patra calificare la Jocurile Olimpice! Felicitări!

Barca tricoloră de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu și Roxana Anghel, s-a calificat, de asemenea, la Jocurile Olimpice de la Paris și în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad. Fetele au terminat primele în semifinala din această dimineață și vor lupta pentru o medalie la această probă. Felicitări fetelor și antrenorilor! 

Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru au calificat barca de dublu vâsle categorie ușoară la Jocurile Olimpice de anul viitor. La Campionatele Mondiale de la Belgrad, canotoarele tricolore au făcut o cursă bună în semifinale unde și-au atins primul obiectiv la această competiție, calificarea olimpică. De pe locul 2 în semifinală, între Marea Britanie și China, fetele și-au  câștigat și biletele pentru finală unde vor lupta pentru medalie. Felicitări, Ionela! E a treia ediție de Jocuri pentru dubla campioană mondială și prima pentru tânăra sa colegă, Mari Dumitru!

Campioanele europene din barca de patru rame – Amalia Bereș, Maria Tivodariu, Magda Rusu și Mădălina Bereș – și-au câștigat biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris după ce au terminat pe locul 2 semifinala în care au concurat.  Calificate în finala mondială româncele sunt pregătite să lupte pentru cea mai strălucitoare medalie. Succes, fetelor! Pentru Mădălina Bereș e a treia ediție de Jocuri, ea e medaliată cu bronz la Rio 2016 în proba de 8+1.

Mezinele delegației României la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad, fetele din barca de 4 vâsle – Patricia Cireș, Cristina Drugă, Andrada Moroșanu și Ema Ciotău – au reușit să se califice în finala mondială a probei și, astfel, să prindă biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Încrezătoare, fetele și-au jucat șansa, au dat totul în cursă, au respectat tactica antrenorilor și vor concura la Jocuri. România a terminat pe locul 3 semifinală. Felicitări fetelor, antrenorilor! Succes în finala mondială! 

Sportivele Emanuela Ciotău, Andrada Moroșanu, Cristina Druga și Patricia Cireș din barca de patru vâsle feminin (W4x) s-au clasat pe locul 3 în semifinală și s-au calificat în Finala A, precum și Jocurile Olimpice! Felicitări și succes!

Gianina Beleagă a făcut o cursă foarte bună în semifinala probei de schif simplu feminin categorie ușoară (LW1x). Ea s-a clasat pe locul 3 și s-a calificat în Finala A. Felicitări și succes!

Echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Ștefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc și Florin Lehaci, s-a clasat pe locul 4 azi și va concura în Finala B a Campionatelor Mondiale. Succes!

Pe locul 4 în semifinală s-a clasat și echipajul de patru vâsle masculin (M4x), compus din Mihai Chiruță, Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florian Marian Enache. Sportivii vor concura în Finala B. Succes!

Team Romania are în acest moment 28 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

Sursa: COSR

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Campionatele Mondiale de Canotaj se încheie cu 11 ambarcațiuni calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

Team Romania – 54 sportivi calificați!Ciprian Tudosă și Florin Arteni au câștigat finala B a probei de dublu vâsle și au primit biletul olimpic!...

Încă două echipaje calificate azi!

România își continuă ascensiunea în cadrul Campionatelor Mondiale de Canotaj de la Belgrad și azi, în penultima zi a concursului!Finalele B din cadrul Campionatelor...

Simona Radiș și Ancuța Bodnar câștigă medalia de aur și se califică la Jocurile Olimpice!

O zi cu emoție și bucurie pentru România la Campionatele Mondiale de la Belgrad. Iată rezultatele sportivilor noștri!Locul 1 detașat în Semifinala A/B a...

Au deschis drumul spre finale!

Fetele din barca de 8+1 a României s-au calificat în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj la Belgrad. Barca amiral a canotajului românesc, 8+1 feminin, cu...

Campionatele Mondiale de Canotaj 2023 – Ziua 2

Retrospectiva zilei de ieri - momente din timpul curselor și interviuri cu echipajele care au concurat. Felicitări pentru rezultatele obținute în serii!https://www.youtube.com/watch?v=oGdR8vtS5fAAzi este o...