Andrei Anghel după calificarea în semifinale la 50 metri spate: „Mai am de unde să îmbunătățesc. Există un univers în care prind finala”

Aflat la prima sa participare la Mondialele de Seniori în Bazin Lung, Andrei Anghel a avut emoții și înainte de seriile probei de 50 de metri spate, cum avusese și în prima zi, la 100 metri spate. Dar fiind proba sa preferată, a reușit să le canalizeze mai bine.

„Starea a fost total alta. Tot aveam emoții foarte multe, doar că direcționate altfel. La sută eram amețit, efectiv nu înțelegeam pe ce planetă sunt. Acum emoțiile au fost la fel de intense, doar că la 50, fiind proba mea, reușesc să le canalizez mai bine într-o direcție constructivă. Și înainte de 50 îmi place foarte mult, chiar să-mi fac emoții tocmai pentru că știu că e o sursă bună de energie.”

Andrei a înotat în seria a șasea, pe culoarul doi, și a avut un timp de reacție bun la start, al doilea din seria lui, una puternică. A încheiat cu 24,86, un record personal, și s-a calificat cu al nouălea timp la general în semifinalele din această seară (15.11, ora României).

Imediat după cursă, a vorbit cu jurnaliștii prezenți și a spus că mai are energie și speră să prindă și finala:

„Eu oricum după-masa înot mai tare, mai am și de unde să îmbunătățesc. Nu știu cât de rapid a fost startul, poate a fost cel mai rapid start de-ale mele până acum, dar am sărit puțin aiurea, unghiul la care am intrat n-a fost ideal. M-am speriat puțin în probă, doar că n-ai foarte mult timp să stai speriat, să stai în orice altă stare decât în probă, deci am zis: Aia e, suntem unde suntem, ne descurcăm cu ce avem. Așa că mă bucur mult că e personal best. Și, în continuare, am de unde să corectez. Există un univers real în care prind finala. Să sperăm că suntem în universul ăla.”

Deși nu s-a obișnuit complet cu fusul orar, înotătorul de 25 de ani a reușit să depășească de data aceasta oboseala: „Sunt mai ok, tot nu m-am acomodat 100%, doar că nu știu, cumva dintr-o încredere destul de mare în mine în 50, nu am vrut să las nici o secundă asta să mă încurce.”

Cum se va pregăti de semifinală: „În primul rând o să mă bucur vreo două ore, după aia o să mă resetez pe ce am de făcut, dar vreau să-mi dau bomboana asta. O să încep, evident, cu mâncat, somn, clasic. Apoi, multă cafea, ca și acum, de altfel. Nu știu dacă tremuram de emoții sau de la câtă cafea am băut, sau de la amândouă.”

Andreea Giuclea este reporter sportiv încă din 2012, când a debutat în echipa DoR. Ea este pasionată de ceea ce înseamnă să fii sportiv de performanță și caută mereu să afle care sunt motivațiile care îi ajută să câștige medalii. Andreea a obținut locul 2 la categoria Best Column în gala AIPS Sport Media Awards 2020 și premiul pentru Cel mai Bun Website Sportiv din 2022, decernat de Asociația Presei Sportive din România. Ea spune povestidinsport minunate și ne transmite informații proaspete de la Campionatul Mondial de Înot de la Fukuoka, Japonia.

CREDIT FOTO: FRNPM

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Andrei Anghel, pe 10 în semifinala la 50metri spate: „Nu e un timp rău. Se simte puțin lipsa mea de experiență în competiții majore”

Andrei Anghel s-a clasat pe locul 10 în semifinalele Campionatelor Mondiale de Natație din Fukuoka, la prima sa participare. A înotat în a doua...

David Popovici după finala la 100m liber: „Sunt mult mai motivat. Nu o să stau să mă gândesc la ce s-a întâmplat greșit. O...

După o zi caniculară, dar frumoasă pentru delegația României în Fukuoka, în care Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului,...

Constantin Popovici și Cătălin Preda câștigă aurul și argintul mondial la high-diving: „Avem cei mai buni săritori din lume”

Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului joi în Fukuoka, în competiția sărituri de la mare înălțime (27...

„Chop wood, carry water”. Drumul lui Cătălin Preda spre finala mondială de high-diving din Fukuoka

Când a început ploaia, Cătălin Preda era următorul concurent care se pregătea să sară de pe platforma de 27 de metri amplasată în zona...

David Popovici după calificarea în finală la 100m liber: „Timpul a fost destul de scurt. Dar nu doar eu am trecut prin programul acesta”

După doar câteva ore de odihnă după finala la 200 de metri liber, David Popovici a revenit miercuri dimineață în bazinul din Marine Messe...