Andrei Anghel, pe 10 în semifinala la 50metri spate: „Nu e un timp rău. Se simte puțin lipsa mea de experiență în competiții majore”

Andrei Anghel s-a clasat pe locul 10 în semifinalele Campionatelor Mondiale de Natație din Fukuoka, la prima sa participare. A înotat în a doua semifinală, pe culoarul al doilea. Timpul său, 24:95, a fost al zecelea, așa că nu a prins finala de mâine, fiind a doua rezervă.

„Cursa s-a simțit mai curată decât cea de dimineață. Cumva mă uitam pe tabelă și căutam un timp mai bun. Nu e un timp rău, e al treilea cel mai bun timp al meu. Clasarea e, într-o semifinală, cea mai bună de până acum, sunt al 10-lea. Ușor, ușor ne strecurăm până pe podium. Sunt tânăr, e timp, resurse sunt, voință e”.

Ce-a învățat din experiența de aici? „Încă mai am niște concluzii de tras. Asta e o întrebare la care urma să mă gândesc după ce termin probele, deci nu am un răspuns concret. Mai întâi avem lucruri de procesat.”

Înotătorul antrenat de Marius Grigore mai spune că simte nevoie de mai multe participări la competiții mari pentru a acumula experiență: „Nu e rău timpul, dar îmi pare rău de senzația aia curată pe care am avut-o acum. Se simte puțin lipsa mea de experiență în competiții majore, cum ar fi acest mondial. Eu sunt debutant, e primul meu mondial în bazin de 50. Sunt mai mult decât crud, aș putea spune. Am participat și în Australia, în bazin de 25. Dar contează bazinul. Cel puțin pentru mine bazinul de 50 îl iau mult mai serios.”

Deși îi place mai mult proba de 50, nu a renunțat nici la 100: „Mă bucur de 50, dar nu m-am lăsat niciodată de sută. Adică este și va fi mereu un proiect pentru mine, un proiect mai lung, se pare. Până după Roma, m-am pregătit pentru sută. Pentru că antrenamentele pentru sută coincid și cu cele de 50. Nu e o problemă să faci transferul ăsta, dar de la Roma m-am hotărât împreună cu antrenorul Marius Grigore să ne focusăm pe ce avem de făcut.” 

Pentru Andrei urmează Jocurile Mondiale Universitare din China, unde speră să prindă mai ușor o finală: „Și sunt șanse reale pentru podium. Mă bat cu încă trei băieți care au participat aici.”

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Andrei Anghel după calificarea în semifinale la 50 metri spate: „Mai am de unde să îmbunătățesc. Există un univers în care prind finala”

Aflat la prima sa participare la Mondialele de Seniori în Bazin Lung, Andrei Anghel a avut emoții și înainte de seriile probei de 50...

David Popovici după finala la 100m liber: „Sunt mult mai motivat. Nu o să stau să mă gândesc la ce s-a întâmplat greșit. O...

După o zi caniculară, dar frumoasă pentru delegația României în Fukuoka, în care Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului,...

Constantin Popovici și Cătălin Preda câștigă aurul și argintul mondial la high-diving: „Avem cei mai buni săritori din lume”

Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului joi în Fukuoka, în competiția sărituri de la mare înălțime (27...

„Chop wood, carry water”. Drumul lui Cătălin Preda spre finala mondială de high-diving din Fukuoka

Când a început ploaia, Cătălin Preda era următorul concurent care se pregătea să sară de pe platforma de 27 de metri amplasată în zona...

David Popovici după calificarea în finală la 100m liber: „Timpul a fost destul de scurt. Dar nu doar eu am trecut prin programul acesta”

După doar câteva ore de odihnă după finala la 200 de metri liber, David Popovici a revenit miercuri dimineață în bazinul din Marine Messe...