David Popovici după calificarea în finală la 100m liber: „Timpul a fost destul de scurt. Dar nu doar eu am trecut prin programul acesta”

După doar câteva ore de odihnă după finala la 200 de metri liber, David Popovici a revenit miercuri dimineață în bazinul din Marine Messe pentru calificările la 100 de metri liber. S-a calificat cu al șaselea timp în semifinală, unde a înotat pe culoarul al treilea.

A oprit cronometrul la 47.66 și s-a calificat în finală cu al cincilea timp. Finaliștii sunt: Matthew Richards, Kyle Chalmers, Zhanle Pan, Nandor Nemeth, David Popovici, Jordan Crooks, Maxime Grousset și Jack Alexy.

În zona mixtă, David le-a spus jurnaliștilor că nu e la fel de obosit ca în seara precedentă și că a încercat să gestioneze cele 24 de ore care au trecut cât de bine a putut:

„Am încercat sa dorm pe cât de bine am putut. Am mâncat cum trebuie și am încercat să mă odihnesc, pur și simplu. Timpul a fost destul de scurt, programul a fost destul de înghesuit. Dar ne descurcăm cu ce avem. Nu numai eu am trecut prin programul acesta, ci toți ceilalți competitori.”

N-a vorbit multe cu antrenorul său după finală, pentru că amândoi au înșeles motivele pentru care n-a mai avut energie pe final: „Nu prea am vorbit nimic. S-a înțeles de la sine că, pur și simplu, corpul meu și-a dat shutdown. Am fost amândoi conștienți, despre asta am vorbit un pic: că au fost foarte bune primele trei bazine, iar ultimul, deși specialitatea mea, de obicei, acum pur si simplu… Acum pur si simplu nu am fost suficient de antrenat. Asta a fost concluzia pe care am tras-o foarte rapid amândoi. Eu, imediat ce am atins peretele, iar el tot cu asta m-a întâmpinat.”

Timpul din semifinala la 100 îl mulțumește, dar prioritară era calificarea: „Sunt fericit cu timpul, nu era important decât un lucru, să mă calific. Cred că sunt al cincilea. Și asta e foarte bine. Mâine e mâine, finala de mâine e finala de mâine. Și îmi doresc să îmi iasă bine. O să am grijă să o calculez pe cât de bine pot.”

Finala la 100 metri liber are loc joi, 14.21 ora României

Andreea Giuclea este reporter sportiv încă din 2012, când a debutat în echipa DoR. Ea este pasionată de ceea ce înseamnă să fii sportiv de performanță și caută mereu să afle care sunt motivațiile care îi ajută să câștige medalii. Andreea a obținut locul 2 la categoria Best Column în gala AIPS Sport Media Awards 2020 și premiul pentru Cel mai Bun Website Sportiv din 2022, decernat de Asociația Presei Sportive din România. Ea spune povestidinsport minunate și ne transmite informații proaspete de la Campionatul Mondial de Înot de la Fukuoka, Japonia.

FOTO: FRNPM

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Andrei Anghel, pe 10 în semifinala la 50metri spate: „Nu e un timp rău. Se simte puțin lipsa mea de experiență în competiții majore”

Andrei Anghel s-a clasat pe locul 10 în semifinalele Campionatelor Mondiale de Natație din Fukuoka, la prima sa participare. A înotat în a doua...

Andrei Anghel după calificarea în semifinale la 50 metri spate: „Mai am de unde să îmbunătățesc. Există un univers în care prind finala”

Aflat la prima sa participare la Mondialele de Seniori în Bazin Lung, Andrei Anghel a avut emoții și înainte de seriile probei de 50...

David Popovici după finala la 100m liber: „Sunt mult mai motivat. Nu o să stau să mă gândesc la ce s-a întâmplat greșit. O...

După o zi caniculară, dar frumoasă pentru delegația României în Fukuoka, în care Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului,...

Constantin Popovici și Cătălin Preda câștigă aurul și argintul mondial la high-diving: „Avem cei mai buni săritori din lume”

Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului joi în Fukuoka, în competiția sărituri de la mare înălțime (27...

„Chop wood, carry water”. Drumul lui Cătălin Preda spre finala mondială de high-diving din Fukuoka

Când a început ploaia, Cătălin Preda era următorul concurent care se pregătea să sară de pe platforma de 27 de metri amplasată în zona...