David Popovici după calificarea în finală: „N-a fost ușor. Ca să faci să pară ceva foarte ușor, e nevoie de foarte multă muncă”

După calificările de luni dimineață, David Popovici a revenit în bazinul Marine Messe din portul Fukuoka pentru semifinala probei de 200 de metri liber. A înotat în fața unei arene pline de spectatori care au aplaudat respectuos, dar și a familiei și prietenilor veniți din țară, care au fluturat steaguri tricolore în tribune. A controlat cursa pe tot parcursul ei și a atins primul peretele, reușind cel mai bun timp al său în acest an, 1:44:70, dar și al semifinalelor.

Imediat după cursă, a declarat că și-a propus să se califice primul în finală: “Dorința era să-mi iasă bazinele, să-mi iasă proba așa cum am calculat-o. Ca întotdeauna, urmează să analizez ce am făcut împreună cu antrenorul meu. Și îmi doream să mă calific primul, pentru a-mi asigura cumva calificarea. Am vrut să termin seria în așa fel încât să știu că voi intra oricum în finală. Să nu fac greșeli.”

Întrebat dacă a simțit presiune, a spus că: “Cred că nimeni nu are dreptul să-și dorească mai mult decât mine, nici măcar antrenorii, nici măcar părinții. Presiune e întotdeauna. N-am ce să-i fac, există. În schimb, pot să controlez ce presiune ajunge la mine și cu fiecare cursă și cu fiecare concurs învăț să o gestionez din ce în ce mai bine.”

Cum s-a simțit în bazin: “M-am simțit bine, n-a fost ușor. Niciodată nu e ușor. Ca să faci să pară ceva foarte ușor, e nevoie de foarte multă muncă, de fapt. O să o iau ca pe un compliment dacă (alții) au impresia că mie mi-a fost extrem de ușor.”

Despre atmosfera din bazin: “Atmosfera e drăguță. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european. Parcă europenii noștri sunt mai fanatici puțin. Țipă mai mult, se mișcă mai tare, se agită, dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și sportul.”

Despre dorința de-a fi primul: “Cum spunea și Michael Phelps, el nu iubea să câștige, ura să pierde. Nici mie nu-mi place să pierd. Însă știu că dacă se va întâmpla vreodată, pentru că se poate întâmpla, ori e o victorie, ori am învățat ceva. Așa că, cu mentalitatea asta nu prea are ce să mă deranjeze așa tare.”

Finala probei de 200 m liber este programată marți, 25 iulie, de la ora 14:02

Andreea Giuclea este reporter sportiv încă din 2012, când a debutat în echipa DoR. Ea este pasionată de ceea ce înseamnă să fii sportiv de performanță și caută mereu să afle care sunt motivațiile care îi ajută să câștige medalii. Andreea a obținut locul 2 la categoria Best Column în gala AIPS Sport Media Awards 2020 și premiul pentru Cel mai Bun Website Sportiv din 2022, decernat de Asociația Presei Sportive din România. Ea spune povestidinsport minunate și ne transmite informații proaspete de la Campionatul Mondial de Înot de la Fukuoka, Japonia.

FOTO: FRNPM

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Andrei Anghel, pe 10 în semifinala la 50metri spate: „Nu e un timp rău. Se simte puțin lipsa mea de experiență în competiții majore”

Andrei Anghel s-a clasat pe locul 10 în semifinalele Campionatelor Mondiale de Natație din Fukuoka, la prima sa participare. A înotat în a doua...

Andrei Anghel după calificarea în semifinale la 50 metri spate: „Mai am de unde să îmbunătățesc. Există un univers în care prind finala”

Aflat la prima sa participare la Mondialele de Seniori în Bazin Lung, Andrei Anghel a avut emoții și înainte de seriile probei de 50...

David Popovici după finala la 100m liber: „Sunt mult mai motivat. Nu o să stau să mă gândesc la ce s-a întâmplat greșit. O...

După o zi caniculară, dar frumoasă pentru delegația României în Fukuoka, în care Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului,...

Constantin Popovici și Cătălin Preda câștigă aurul și argintul mondial la high-diving: „Avem cei mai buni săritori din lume”

Constantin Popovici și Cătălin Preda au urcat pe primele două trepte ale podiumului joi în Fukuoka, în competiția sărituri de la mare înălțime (27...

„Chop wood, carry water”. Drumul lui Cătălin Preda spre finala mondială de high-diving din Fukuoka

Când a început ploaia, Cătălin Preda era următorul concurent care se pregătea să sară de pe platforma de 27 de metri amplasată în zona...