Campania de toamnă Edenia propune nu unul, nici două, ci trei reclame TV extraordinare, trei povești ce pun lumină asupra momentelor cheie, emoțiilor, deciziilor și muncii care creează un campion – european, mondial sau olimpic.
Cum se naște un campion olimpic?
“Sunt doar un băiat care înoată repede” spune David despre el, cu modestie. Dar această propoziție nu vorbește despre determinarea sa incredibilă și despre visul, acum împlinit, de a deveni campion olimpic.
Fiecare decizie l-a condus în acest punct. Fiecare zi în care s-a trezit din nou la 5 dimineața și a înotat multe ore doar cu gândurile lui, urmărind linia albastră de pe fundul bazinului.
Un campion olimpic se naște din dragoste; din grija, suportul și dedicarea necondiționată a familiei, a părinților, a antrenorului. David este David Popovici pe care îl cunoaștem și datorită părinților care au crezut la fel de tare ca și el în visul lui.
Cu încredere și curaj, mama și tata au fost cei care l-au trezit în fiecare dimineață, l-au încurajat, l-au sfătuit, i-au fost alături și când se bucura, și când era distrus.
Ultimul spot TV creat și produs de Edenia spune povestea devenirii unui campion olimpic.
David Popovici, campion mondial și european în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri în stil liber, a devenit cel mai tânăr campion mondial la proba de 200 m liber masculin și unul dintre cei mai tineri campioni mondiali masculin din istoria înotului. El deține recordul mondial la juniori la proba de 100 m liber, precum și recordul mondial la juniori, la 200 m liber. David este campion olimpic in proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, cu timpul de 1:44:72.
Sabrina Voinea. Inspirație în cantitate dublă pentru o campioană a gimnasticii.
Sabrina avea 5 ani când a reușit să se strecoare în sala de gimnastică și să se alinieze la încălzire, sub ochii uimiți ai mamei ei, antrenoare și vicecampioană olimpică, campioană mondială și europeană, Camelia Voinea.
Acum are 17 și a obținut cel mai mare punctaj din echipa feminină de gimnastică a României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 (locul 7 în clasamentul final), exercițiul ei la bârnă fiind punctat cu cea mai mare notă. Sabrina a obținut locul 8 în finala olimpică la bârnă și locul 5 în finala pe aparate, la sol.
Pentru Sabrina, avantajul de a avea o mamă campioană olimpică și antrenoare, a fost dublat în momentul în care nimeni altcineva decât Nadia Comăneci a devenit modelul ei.
Spotul Edenia spune povestea influenței pozitive pe care a avut-o ”Zeița de la Montreal” asupra fetiței care visa cu ochii deschiși la zecele perfect, zâmbea când urmărea de nenumărate ori rutina Nadiei la Montreal și se antrena știind că are parte de susținerea celei care a atins perfecțiunea la 14 ani, Nadia Comăneci, câștigătoarea a 5 medalii olimpice de aur de-a lungul carierei sale.
Nadia o îmbrățișează pe Sabrina la finalul spotului, bucuroasă că dorința ei, manifestată activ de-a lungul vieții, de a pune creativitatea și ambiția alături de excelența tehnică a influențat-o pe Sabrina să ajungă campioană.
Sabrina a fost desemnată sportiva anului 2023 în cadrul Galei Gimnasticii Româneşti, este medaliată cu bronz la sol la Campionatele Europene de gimnastică din 2023 şi ocupantă a locului 4 la Campionatele Mondiale în aceeași probă.
O poveste cu tâlc
Leon Rotman a împlinit 90 de ani și este cel mai în vârstă campion olimpic român. El a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1956, la Melbourne, unde a cucerit două medalii de aur, la canoe C1 – 10000 m și canoe C1 – 1000m, devenind primul dublu campion olimpic din canoea românească, și în 1960, la Roma, unde a obținut medalia de bronz la C1 – 1000 m.
Cătălin Chirilă are 26 de ani și este campion mondial și european la canoe C1-1000 m și vicecampion mondial C1-500 m. El a mai participat la Jocurile Olimpice de vară din 2020 în cursa C2-1000m, unde a obținut locul 5.
Prietenia ce îi leagă pe cei doi vorbește despre inspirație și putere, despre o pasiune ce curge prin sângele amândurora și i-a motivat, pe fiecare la vremea lui, să devină cel mai buni din lume.
Cel mai recent spot Edenia arată lumii o poveste incredibilă, ce l-a inspirat pe Cătălin să devină un campion mondial și olimpic: la inspecția tehnica dinaintea Jocurilor Olimpice de la Melbourne din 1956, barca lui Leon a fost considerată mai lungă cu 3 cm decât trebuia. Atunci, Leon Rotman a tăiat-o cu fierăstrăul ca să ajungă la lungimea acceptată și, chiar și așa, a câștigat!
Incredibila determinare a lui Leon l-au convins pe copilul Cătălin că acest sport este calea lui. Și, iată, ani mai târziu, dovedește cu medalii că e îndeajuns să găsești inspirația potrivită ca să ajungi pe cele mai înalte culmi.