România a pierdut dramatic la tenis de masă

Tristețe, supărare, lacrimi!  Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, adică echipa feminină de tenis de masă a României la Tokyo 2020, au dat tot ce au mai bun în partida contra jucătoarelor din Hong Kong, dar n-au reușit să le învingă în sferturile de finală ale turneului olimpic.

Întîlnirea a fost dramatică. În primul meci, cel de dublu, tandemul Elizabeta Samara/ Daniela Dodean Monteiro a obținut  victorie superbă cu 3-2 (11-5, 5-11, 11-7, 6-11, 13-11) în fața tandemului Wai Yam Minnie SOO/ Ho Ching LEE. Partida a fost echilibrată și tensionată, iar în setul decisiv nervii tuturor au fost întinși la maximum. După 50 de minute de joc, româncele au salvat trei mingi de meci și s-au impus la avantaje, o victorie de moral care însă nu a contat în partidele de simplu, unde niciuna dintre reprezentantele României nu a reușit să câștige niciun set.

Bernadette Szocs a pierdut cu 0-3 (5-11, 5-11, 6-11) în fața lui Hoi Kem DOO, Elizabeta Samara a cedat cu 0-3 (9-11, 8-11, 10-11) la Ho Ching LEE, iar Daniela Dodean Monteiro, după ce a încercat din răsputeri să relanseze meciul, s-a recunoscut învinsă tot în trei seturi 0-3 (3-11, 2-11, 12-14)

România a pierdut cu 1-3 partida contra Hong Kong și a încheiat pe locul 5 competiția din capitala Japoniei, dar jucătorele și tot staff-ul care le-a îndrumat pe tot drumul lor spre Tokyo și în capitala Țării Soarelui Răsare merită toate felicitările!
Din Europa, doar România și Germania au trecut de zidul asiatic și au ajuns printre cele mai valoroase opt echipe feminine de tenis de masă la turneul olimpic de la Tokyo 2020, iar România este singura țară care nu are nicio sportivă asiatică naturalizată. O performanță remarcabilă.

Din Europa, doar România și Germania au acces printre cele mai valoroase opt echipe feminine de tenis de masă la turneul olimpic de la Tokyo 2020, iar România este singura care nu are nicio sportivă asiatică naturalizată. O performanță remarcabilă.

Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs și alături de ele Irina Ciobanu, care le-a încurajat și a fost gata să intre la masa în cazul oricărei situații neprevăzute, îndrumate de antrenorul Viorel Filimon au încheiat încă un capitol din istoria olimpică a tenisului de masă românesc.

Sursa: Cosr.ro

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

David își donează ziua de naștere

David Popovici alege în acest an să îşi doneze aniversarea din 15 septembrie pentru ca 5 fraţi muzicieni, toţi performanţi, să aibă parte de...

Volei EURO 2023. România a bătut campioana olimpică!

Băieții noștri scriu istorie la Campionatul European. În grupa de la Tel Aviv, echipa antrenată de Sergiu Stancu a reușit a treia victorie consecutivă....

Noi calificări la Jocurile Olimpice de la Paris

Team Romania Paris 2024 numără în acest moment 10 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.Gimnasta Annaliese Drăgan a obținut locul cotă...

Încep Campionatele Mondiale de Canotaj

Federaţia Română de Canotaj a anunţat componenţele echipajelor care vor participa la Campionatele Mondiale de la Belgrad, în perioada 3-10 septembrie, eveniment care este...

Fetele noastre înving echipa Bosniei la Campionatul European Feminin de Volei și obțin calificarea în optimile de finală! 

Naţionala României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de volei feminin - CEV EuroVolley 2023, după ce a învins Bosnia-Herţegovina, cu...