Eduard Grosu

A devenit sportiv de performanță inspirat de tată său

“Am început să practic ciclismul datorită tatălui meu, Viorel Grosu, fost multiplu campion național, la vârsta de 11 ani când am participat pentru prima dată la Campionatul Național de Ciclocross – 2003 Poiana Brașov” își amintește Eduard Grosu, membru al Team Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Eduard Grosu este primul ciclist profesionist al României, ce va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a adus cele mai multe puncte pentru calificarea României la proba olimpică de şosea de la Tokyo – în 2019, Grosu a câştigat câte o etapă în Turul Croaţiei, respectiv Turul Slovaciei, două etape în Turul Qinghai Lake (China) şi Ronde van Limburg (Belgia).

“Traseul de la JO 2020 este foarte greu, nu este pentru sprinteri, asta e clar, se va urca de două ori muntele Fuji, dar eu voi încerca să fac o cursă de atac şi, după cum am mai spus, în ciclism nu câştigă mereu cel mai bun, câştigă cel mai inteligent. Sunt mulţi factori externi care pot influenţa rezultatul, dar eu cred în şansa mea şi cu siguranţă voi încerca să duc tricoul României cât mai sus posibil. Va fi prima mea Olimpiadă şi acesta este unul din marile mele obiective”, a mai spus ciclistul român, citat de digisport.ro.

Articolul precedent

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Vlad Dascălu

Tanarul Vlad Dascalu, 22 de ani, a scris istorie in sportul tricolor dupa ce la Campionatul Mondial de Mountain Bike XCO U23 care a...