Echipa națională de fotbal

Naționala de fotbal U 21 a Romaniei a incheiat la egalitate, 0-0, intalnirea cu Franta U21 din sferturile de finala ale Campionatelor Europene U21 de fotbal din Italia, asigurandu-si atat prezenta in semifinale EURO cat si calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Romania va fi astfel reprezentata la fotbal la o editie a JO dupa 56 de ani, ultima prezenta a sportului rege tricolor intr-o competitie olimpica fiind la JO din 1964, tot la Tokyo.

Nationala de fotbal a Romaniei a mai participat la Jocurile Olimpice de la Paris 1924, Helsinki 1956 si Tokyo 1964, cel mai bun rezultat – locul 5, fiind inregistrat la JO din capitala nipona.

Lotul de 20 de jucători al selecţionatei României:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanţa), Mihai Popa (Astra Giurgiu), Ştefan Târnovanu (FCSB);

Fundaşi: Andrei Raţiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo Bucureşti), Andrei Chindriş (FC Botoşani), Virgil Ghiţă (Farul Constanţa), Alexandru Paşcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanţa), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

Mijlocaşi: Andrei Ciobanu (Farul Constanţa), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgovişte), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franţa), Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluţă (Brighton/Anglia);

Atacanţi: George Ganea (Farul Constanţa), George Puşcaş (Reading/Anglia).

Antrenor: Mirel Rădoi 

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold