Larisa Iordache

Gimnasta Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 după o evoluție remarcabilă la Campionatele Europene găzduite de localitatea elvețiană Basel.

În calificarile europene de la individual compus, Iordache a încheiat pe locul patru cu 54,698 puncte (14,366 la sărituri, 13,466 la paralele, 13,466 la bârnă și 13,400 la sol), devansată de trei rusoaice, Anghelina Melnikova (55,991 puncte), Viktoria Listunova (55,465 p) și Vladislava Urazova (55,299 p). Cum dintre cele trei sportive din Rusia, doar una se putea califica la Tokyo 2020 și doar două în finala de la individual compus, Larisa Iordache a ocupat locul calificant  în preliminariile de la individual compus, care i-a asigurat biletele pentru Tokyo 2020.

Antrenată de Lăcrămioara și Cristian Moldovan,Larisa Iordache s-a calificat pentru a doua oară în carieră la o ediție a Jocurilor Olimpice, la prima sa prezență la JO, la Londra, în 2012, cucerind medalia de bronz alături de echipa României.

Gimnasta care a devenit a 61 componentă a Team Romania pentru Tokyo 2020, are în palmares 16 medalii, dintre care șapte de aur la Campionatele Europene, ultimele patru (două de aur și două de argint), cucerite în decembrie 2020, la Mersin, la prima sa competiție internațională de anvergură, după accidentarea din 2017.La Basel, Larisa Iordache s-a calificat în ultimul act atât la individual compus, cât și pe aparate, la bârnă , cu primul punctaj și sol, cu al șaselea.

Update: Larisa Iordache a fost internată în spital după calificările de la individual compus, iar după primele investigaţii i s-a descoperit o infecţie la nivelul rinichilor. Federaţia Română de Gimnastică a anunţat că sportiva a fost retrasă din concursul individual-compus din cadrul Europenelor de la Basel.

Sursa: Cosr.ro

Articolul precedent

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Marian Drăgulescu

Marian Dragulescu a impresionat din nou lumea gimnasticii si, la 38 de ani, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020!La Campioantele Mondialele...

Maria Holbura

Gimnasta Maria Holbura a devenit al 49-lea membru al Echipei Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Maria Holbura...