Alin Alexuc-Ciurariu

La Turneul Mondial de califiare olimpică de la Sofia, ultima competiție unde se puteau obține biletele pentru Tokyo 2020,  Alin Alexuc-Ciurariu l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele categoriei 130 kg, la lupte greco-romane, asigurându-și astfel prezența la turneul olimpic din Japonia din această vară. Pentru Alexuc, Tokyo 2020 va fi cea de-a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice de vară la care concurează, după Londra 2012 şi Rio 2016, unde s-a clasat pe locul 5.

Alin Alexuc, campion european în 2020, l-a învins în optimile de finală pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, iar în sferturi s-a impus în faţa japonezului Arata Sonoda.

Tot la greco-romane, la 60 kg, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecuadorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi și-a câștigat dreptul de a evolua în recalificări.

La 77 kg, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.

Alin Alexuc-Ciurariu este cel de-al 66-lea component al Team Romania la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și cel de-a patrulea luptător tricolor care va reprezenta România la Tokyo 2020, alături de Alina Vuc (50 kg), Andreea Beatrice Ana (53 kg) și Albert Saritov (97 kg – lupte libere.

Sursa: Cosr.ro

Foto: Cosr.ro

Articolul următor

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Kriszta Incze

A început să practice luptele de la vârsta de 7 ani, când era în clasa I la școala de artă, unde învăța să cânte...

Alina Vuc

Inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la Tokyo 2020, Alina Vuc a intrat in...

Albert Saritov

Albert Saritov a obținut mult doritele bilete pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 după ce, astă-seară, a reușit să se califice în finala întrecerilor de...

Andreea Beatrice Ana

Încă o reprezentantă a României a obțint calificarea la  Jocurile Olimpice Tokyo 2020 la Turneul Mondial de Calificare Olimpică de lupte de la Sofia....