Felix-Pierre Duchampt

Triatlonistul francez Felix-Pierre Duchampt, care de anul trecut este și cetățean român, s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 unde va reprezenta România.  Este pentru prima data când un sportiv va participa la întrecerile olimpice de triatlon sub culorile României.

Legitimat la CS Politehnica Cluj Napoca, Felix Duchampt a fost primit cu brațele deschise în Familia Olimpică a României unde a fost încurajat și susținut în eforturile sale de a obține mult doritele bilete pentru Tokyo 2020.

Aflat pe locul 52 în clasamentul mondial, Felix-Pierre Duchampt a fost confirmat astăzi pentru Tokyo 2020 unde va putea reprezenta România grație demersurilor Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

La solicitarea COSR, Comitetul Executiv al CIO a analizat și a hotărât anul trecut să-i acorde lui Duchampt scutirea de la Regula 41 din Charta Olimpică, potrivit căreia un sportiv poate reprezenta o țară la Jocurile Olimpice după o perioadă de așteptare de trei ani de la ultima participare sub culorile altei țări.

Felix-Pierre Duchampt a participat ultima dată sub culorile Franței în competiția de triatlon din cadrul etapei de Cupa Mondiala de la Miyazaki, din 10 noiembrie 2018, iar fără derogarea obținuta de la CIO, nu ar fi putut fi cooptat în Echipa Olimpică a României înainte de data de 10 noiembrie 2021.

Astfel Felix-Pierre Duchampt devine ce de-al 89-lea component al TEAM ROMANIA, și primul reprezentant al țării noastre în întrecerile olimpice de triatlon.

Sursa: Cosr.ro

Foto: Cosr.ro

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold