Rețetă rapidă de inspirație asiatică în care legumele crocante din amestecul wok Edenia se caramelizează la foc iute cu sosul de soia, ghimbirul proaspăt și carnea fragedă de vită. Alegerea perfectă pentru seara de film cu prietenii.
Ingrediente
- 1 pungă Edenia Amestec Wok 450 g
- 200 g carne vită slabă, tăiată fâșii subțiri
- 10 g rădăcină ghimbir tocată foarte mărunt
- 2 căței usturoi tocați mărunt
- 1 ardei iute roșu tocat mărunt
- ½ pachet chives
- 10 ml ulei de susan
- 20 ml sos soia
- 30 ml ulei măsline
- 30 g semințe susan
- sare și piper negru măcinat mare
Mod de preparare
Într-un wok încins punem uleiul de măsline, usturoiul și ghimbirul tocate mărunt, pe care le călim la foc mediu, până se rumenește usturoiul. Adăugăm fâșiile de carne de vită, sosul de soia, uleiul de susan, sarea și piperul și le călim la foc mare timp de 4 minute, până ce vita se caramelizează.
Reducem focul la mediu, adăugăm semințele de susan, iar după 1 minut și amestecul wok Edenia congelat, precum și ardeiul iute roșu tocat mărunt. Amestecăm ușor, iar după 5-7 minute oprim focul și adăugam chives-ul tocat.
Servim cu chives presărat deasupra. Poftă bună!