Amestec wok cu vită caramelizată în soia

Rețetă rapidă de inspirație asiatică în care legumele crocante din amestecul wok Edenia se caramelizează la foc iute cu sosul de soia, ghimbirul proaspăt și carnea fragedă de vită. Alegerea perfectă pentru seara de film cu prietenii.

Ingrediente

  • 1 pungă Edenia Amestec Wok 450 g
  • 200 g carne vită slabă, tăiată fâșii subțiri
  • 10 g rădăcină ghimbir tocată foarte mărunt
  • 2 căței usturoi tocați mărunt
  • 1 ardei iute roșu tocat mărunt
  • ½ pachet chives
  • 10 ml ulei de susan
  • 20 ml sos soia
  • 30 ml ulei măsline
  • 30 g semințe susan
  • sare și piper negru măcinat mare

Mod de preparare

Într-un wok încins punem uleiul de măsline, usturoiul și ghimbirul tocate mărunt, pe care le călim la foc mediu, până se rumenește usturoiul. Adăugăm fâșiile de carne de vită, sosul de soia, uleiul de susan, sarea și piperul și le călim la foc mare timp de 4 minute, până ce vita se caramelizează.

Reducem focul la mediu, adăugăm semințele de susan, iar după 1 minut și amestecul wok Edenia congelat, precum și ardeiul iute roșu tocat mărunt. Amestecăm ușor, iar după 5-7 minute oprim focul și adăugam chives-ul tocat.

Servim cu chives presărat deasupra. Poftă bună!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...

Înghețată de mango cu fistic

Ingrediente200g mango bucăți de la Edenia50g fistic crud3 linguri smântână (am folosit cu 25% grăsime)100ml lapte2 linguri fulgi de cocos2 linguri miereMod de prepararePunem...

Chec cu vișine

Ingrediente250g vișine de la Edenia120g unt pe care îl topim1 lingură zahăr (opțional sau în funcție de preferințe)3 ouă200g făină albă de grâu2 lingurițe...

Brioșe cu ananas și fulgi de cocos

INGREDIENTE (8 brioșe)1 ouO lingură zahăr100g unt cu 65% grăsime pe care îl topim (sau ulei de cocos)120mL lapte de vacă 3.5% grăsime (sau...