INGREDIENTE (8 brioșe)
- 1 ou
- O lingură zahăr
- 100g unt cu 65% grăsime pe care îl topim (sau ulei de cocos)
- 120mL lapte de vacă 3.5% grăsime (sau lapte vegetal)
- 150g făină albă de grâu tip 000
- 2 lingurițe praf de copt bio
- 40g fulgi de cocos
- 150g ananas bucăți de la Edenia
MOD DE PREPARARE
Mixăm oul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă și adăugăm apoi, pe rând, untul topit, laptele, praful de copt, făina, fulgii de cocos, mixând după fiecare până se integrează.
Ananasul, decongelat în prealabil, îl tăiem cubulețe ca la salata boeuf, apoi îl amestecăm în compoziție.
Umplem forme de brioșe și coacem în cuptorul preîncălzit la 190°C, căldură sus-jos, fără ventilație, pentru 35 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.
Brioșele ies super pufoase și gustoase! Poftă mare!
