Brioșe cu ananas și fulgi de cocos

INGREDIENTE (8 brioșe)

  • 1 ou
  • O lingură zahăr
  • 100g unt cu 65% grăsime pe care îl topim (sau ulei de cocos)
  • 120mL lapte de vacă 3.5% grăsime (sau lapte vegetal)
  • 150g făină albă de grâu tip 000
  • 2 lingurițe praf de copt bio
  • 40g fulgi de cocos
  • 150g ananas bucăți de la Edenia

MOD DE PREPARARE

Mixăm oul cu zahărul până obținem o compoziție cremoasă și adăugăm apoi, pe rând, untul topit, laptele, praful de copt, făina, fulgii de cocos, mixând după fiecare până se integrează.

Ananasul, decongelat în prealabil, îl tăiem cubulețe ca la salata boeuf, apoi îl amestecăm în compoziție.

Umplem forme de brioșe și coacem în cuptorul preîncălzit la 190°C, căldură sus-jos, fără ventilație, pentru 35 de minute sau până trec testul cu scobitoarea.

Brioșele ies super pufoase și gustoase! Poftă mare!

Articolul precedent
Articolul următor

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)1 pungă ananas bucați de la Edenia35g fulgi de cocos2 lingurițe zahăr50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)75g făina albă de...

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...

Înghețată de mango cu fistic

Ingrediente200g mango bucăți de la Edenia50g fistic crud3 linguri smântână (am folosit cu 25% grăsime)100ml lapte2 linguri fulgi de cocos2 linguri miereMod de prepararePunem...