O rețetă rapidă și gustoasă pentru momentele în care vrei ca burgerul tău să ia o formă specială!
Încearcă această rețetă delicioasă, ideală de pus pe Instagram sau de împărțit cu prietenii, fie ei vegetarieni sau nu. Burgerul din conopidă Edenia, crocant și auriu, se întâlnește cu chifle rumenite în unt, sos de iaurt și salată crocantă, într-un sandwich contemporan și gustos.
Ingrediente:
- 1 cutie Burger din conopidă Edenia 300 g
- 2 chifle tip burger
- 1 ceapă roșie tăiată felii subțiri
- 1 ardei iute tăiat fâșii
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1/2 pungă salată mix/baby spanac
- 3-4 ridichi roșii tăiate felii subțiri
- 100 g iaurt gras
- 2 fire de ceapă verde tocată mărunt
- 2-3 crenguțe de oregano proaspăt
- 2-3 fire de coriandru proaspăt
- un cubuleț de unt (15-20 g)
- 5 ml ulei de măsline
- sare și piper
Mod de preparare
Așezăm Burgerii din conopidă Edenia congelați pe o tavă cu hârtie de copt, pe care o introducem în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 12-14 minute. Îi întoarcem ocazional astfel încât să se rumenească uniform.
Între timp, amestecăm ceapa roșie tăiată cu feliile de ridiche, sucul de lămâie și puțină sare, apoi le lăsăm la marinat. Opțional putem adăuga în marinadă și câteva frunze de oregano și coriandru proaspăt.
Într-o tigaie topim untul cu puțin ulei de măsline, apoi ungem chiflele secționate cu untul topit. Așezăm chiflele cu partea unsă în tigaie și le lăsăm să se rumenească până devin aurii.
Amestecăm iaurtul cu puțină sare, piper, frunze de coriandru și ceapă verde tocată mărunt, apoi ungem chiflele rumenite cu sosul de iaurt. Adăugam deasupra bazei chiflei câteva frunze de salată proaspătă, 2 bucăți de burger din conopidă Edenia scos din cuptor și puțină salată de ceapă roșie. Completăm cu felii de ardei iute și frunze de oregano, apoi așezăm deasupra capacul chiflei.
Poftă bună să aveți!
Pentru mai multă inspirație, intrați pe https://vitrinacuidei.ro!