Burger din conopidă cu salată crocantă și sos de iaurt

O rețetă rapidă și gustoasă pentru momentele în care vrei ca burgerul tău să ia o formă specială!

Încearcă această rețetă delicioasă, ideală de pus pe Instagram sau de împărțit cu prietenii, fie ei vegetarieni sau nu. Burgerul din conopidă Edenia, crocant și auriu, se întâlnește cu chifle rumenite în unt, sos de iaurt și salată crocantă, într-un sandwich contemporan și gustos.

Ingrediente:

  • 1 cutie Burger din conopidă Edenia 300 g
  • 2 chifle tip burger
  • 1 ceapă roșie tăiată felii subțiri
  • 1 ardei iute tăiat fâșii
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 pungă salată mix/baby spanac
  • 3-4 ridichi roșii tăiate felii subțiri
  • 100 g iaurt gras
  • 2 fire de ceapă verde tocată mărunt
  • 2-3 crenguțe de oregano proaspăt
  • 2-3 fire de coriandru proaspăt
  • un cubuleț de unt (15-20 g)
  • 5 ml ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Așezăm Burgerii din conopidă Edenia congelați pe o tavă cu hârtie de copt, pe care o introducem în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 12-14 minute. Îi întoarcem ocazional astfel încât să se rumenească uniform.

Între timp, amestecăm ceapa roșie tăiată cu feliile de ridiche, sucul de lămâie și puțină sare, apoi le lăsăm la marinat. Opțional putem adăuga în marinadă și câteva frunze de oregano și coriandru proaspăt.

Într-o tigaie topim untul cu puțin ulei de măsline, apoi ungem chiflele secționate cu untul topit. Așezăm chiflele cu partea unsă în tigaie și le lăsăm să se rumenească până devin aurii.

Amestecăm iaurtul cu puțină sare, piper, frunze de coriandru și ceapă verde tocată mărunt, apoi ungem chiflele rumenite cu sosul de iaurt. Adăugam deasupra bazei chiflei câteva frunze de salată proaspătă, 2 bucăți de burger din conopidă Edenia scos din cuptor și puțină salată de ceapă roșie. Completăm cu felii de ardei iute și frunze de oregano, apoi așezăm deasupra capacul chiflei.

Poftă bună să aveți!

Pentru mai multă inspirație, intrați pe https://vitrinacuidei.ro!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de Fasole 450 g Edenia3 căței de usturoi4 linguri de bulion300 g bacon/kaiser afumat/ ciolan afumat1 linguriță cimbru3 foi dafinsare...

Ciorbă de perișoare din vită și porc

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia350 g carne tocată amestec vită/porc1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite250-300 ml borș...

Salată de fasole galbenă

Ingrediente1 pungă de Fasole Galbenă Edenia2-3 lg ulei de măsline2 căței usturoi200 g roșii cherrysare, pipercâteva frunze de mentăsemințe de susanPreparare: Fasolea se fierbe...

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci 450 g Edenia2-3 căței de usturoi30 g unt20 ml ulei măsline100 ml smântănă de gătit lichidă500 ml...

Borș țărănesc cu pui

1 pungă de Amestec pentru Borș Țărănesc 450 g 9 aripioare + 3 pulpe mici1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite600 ml borș fiert1 legătura...