Chec cu vișine

Ingrediente

  • 250g vișine de la Edenia
  • 120g unt pe care îl topim
  • 1 lingură zahăr (opțional sau în funcție de preferințe)
  • 3 ouă
  • 200g făină albă de grâu
  • 2 lingurițe praf de copt bio

Mod de preparare

Lăsăm vișinele să se decongeleze într-o strecurătoare la temperatura camerei.

Într-un bol mixăm ouăle cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă.

Adăugăm untul topit, praful de copt și făina, mixând după fiecare până se integrează.

Adăugăm în compoziție și vișinele, amestecând cu o spatulă.

Punem compoziția în formă de chec și coacem la 190°C, căldură sus-jos, fără ventilație (cuptor preîncălzit) pentru aproximativ 35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Nemaipomenit de pufos și gustos. Poftă mare!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)1 pungă ananas bucați de la Edenia35g fulgi de cocos2 lingurițe zahăr50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)75g făina albă de...

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...

Înghețată de mango cu fistic

Ingrediente200g mango bucăți de la Edenia50g fistic crud3 linguri smântână (am folosit cu 25% grăsime)100ml lapte2 linguri fulgi de cocos2 linguri miereMod de prepararePunem...