Ingrediente
- 1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia
- 350 g carne tocată amestec vită/porc
- 1 ou
- 400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite
- 250-300 ml borș fiert
- 30 ml ulei floare/ulei măsline
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură leuștean
- sare și piper după gust
Mod de preparare
1. Într-o oală, călim în ulei legumele 4-5 min și adăugăm 2,5 l apă.
2. Între timp – perișoarele: amestecăm carnea tocată cu ou, mărar, pătrunjel, sare și piper și le fierbem în apa cu legume 15 min.
3. Adăugăm în oală și sucul de roșii, lăsăm să clocotească 5 min, turnăm borșul și lăsăm pe foc încă 15 min.
4. Stingem focul, adăugăm mărar și leuștean.
Putem să dregem ciorbița cu o lingură de smântână. Poftă bună!