Coquelet in sos BBQ cu broccoli

    50 minute     2 portii

Renumit pentru gustul autentic, de pui de tara, coqueletul de Bretagne Edenia se rumeneste la cuptor cu sos barbeque home made si broccoli plin de vitamine si minerale. Reteta ideala pentru mese cu arome orientale.

Ingrediente

  • 1 pui Coquelet de Bretagne Edenia 550 g, decongelat in prealabil, in frigider
  • 1 punga de Broccoli Edenia 450 g
  • 100 g ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 300 g ketchup
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 g fulgi de chili
  • 10 g paprika afumata
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin alb
  • sare si piper alb

Mod de preparare

1. Pentru prepararea sosului BBQ punem intr-un vas tajine: uleiul de masline, untul, cateii de usturoi, ceapa tocata, fulgii de chili, ketchupul, paprika afumata, zaharul brun, sare si piper dupa gust si otetul de vin alb. Dupa amestecarea tuturor ingredientelor punem si putina apa rece si il lasam sa fiarba cu toata compozitia pana se ingroasa considerabil, amestecand ocazional.

collage

2. Taiem coqueletul Edenia, decongelat in prealabil, pe spate, desfacandu-l in doua. Il asezam in vas, peste sosul BBQ. Adaugam buchetelele de broccoli congelat Edenia, sare si fulgi de chili. Acoperim vasul tajine si il introducem timp de 40 minute in cuptorul incins la 170 °C.

3.  Scoatem vasul din cuptor si servim coqueletul Edenia alaturi de broccoli, presarand pe deasupra sosul BBQ.

_DSC0614

Pofta buna!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Budincă cu piure de mango și chia

O rețetă ideală! Trebuie doar să amesteci 50 de grame de chia cu lapte și miere într-un borcan. Le lași peste noapte. A doua...

Galette cu vișine

Galette cu vișine este de fapt ceea ce popular numim o tartă rustică, preparat care a acaparat instagramul zilelor noastre. Aromată, plină de culoare...

File de păstrăv cu morcovi baby și fenel în șofran

O rețetă de inspirație tunisiană, în care fileurile de păstrav Edenia se pregătesc rapid la cuptor și se servesc alături de morcovi baby sotați și fenel aromat cu șofran și suc de portocale. Poftă bună!

Cupcakes cu fructe de pădure

Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne învață cât de ușor se pot face cupcakes cu fructe de pădure. O rețetă de mare efect, specială, pentru zile de răsfăț alături de o cafea sau în orice moment al zilei. Este poate unul dintre cele mai populare deserturi, iubit de toate categoriile de vârstă, de la mic, la mare.

Burger din conopidă cu salată crocantă și sos de iaurt

O rețetă rapidă și gustoasă pentru momentele în care vrei ca burgerul tău să ia o formă specială!https://youtu.be/8K04S23BiB4Încearcă această rețetă delicioasă, ideală de pus...