Ingrediente (2-3 porții)
1 pungă ananas bucați de la Edenia
35g fulgi de cocos
2 lingurițe zahăr
50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)
75g făina albă de grâu

Mod de preparare
Punem ananasul congelat într-o crăticioară la foc mic împreună cu o linguriță de zahăr. Lăsăm până se evaporă aproape toată zeama, amestecând din când în când.
Într-un bol punem făina, fulgii de cocos, lingurița de zahăr și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție nisipoasă.
Punem ananasul caramelizat pe fundul unui vas ceramic de mărime medie și îl acoperim cu aluatul nisipos.
Băgăm în cuptor la 200 grade C, căldură sus-jos, fără ventilație, pentru 30 de minute sau până se rumenește deasupra. O gustare absolut delicioasă!
Poftă mare!