Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)

1 pungă ananas bucați de la Edenia

35g fulgi de cocos

2 lingurițe zahăr

50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)

75g făina albă de grâu

Mod de preparare

Punem ananasul congelat într-o crăticioară la foc mic împreună cu o linguriță de zahăr. Lăsăm până se evaporă aproape toată zeama, amestecând din când în când.

Într-un bol punem făina, fulgii de cocos, lingurița de zahăr și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție nisipoasă.
Punem ananasul caramelizat pe fundul unui vas ceramic de mărime medie și îl acoperim cu aluatul nisipos.

Băgăm în cuptor la 200 grade C, căldură sus-jos, fără ventilație, pentru 30 de minute sau până se rumenește deasupra. O gustare absolut delicioasă!

Poftă mare!

Articolul precedent

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...

Înghețată de mango cu fistic

Ingrediente200g mango bucăți de la Edenia50g fistic crud3 linguri smântână (am folosit cu 25% grăsime)100ml lapte2 linguri fulgi de cocos2 linguri miereMod de prepararePunem...

Chec cu vișine

Ingrediente250g vișine de la Edenia120g unt pe care îl topim1 lingură zahăr (opțional sau în funcție de preferințe)3 ouă200g făină albă de grâu2 lingurițe...