Cupcakes cu fructe de pădure

Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne învață cât de ușor se pot face cupcakes cu fructe de pădure. O rețetă de mare efect, specială, pentru zile de răsfăț alături de o cafea sau în orice moment al zilei. Este poate unul dintre cele mai populare deserturi, iubit de toate categoriile de vârstă, de la mic, la mare.

Ingrediente

  • 1 pungă Fructe de pădure Edenia 450 g
  • 250 g făină
  • 120 g zahăr
  • 70 g unt
  • 120 g ricotta/brânză de vaci dulce
  • 2 ouă
  • 80 ml lapte
  • esență de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Amestecăm într-un vas toate ingredientele lichide: ouăle, laptele, esenta de vanilie și untul topit și răcit.

Turnăm rând pe rând ingredientele solide (făina, praful de copt și zahărul) peste cele lichide și amestecăm până la omogenizare.

Încorporăm în aluatul obținut ricotta bine scursă și fructele de pădure Edenia, fără să le decongelam înainte.

Umplem pe jumătate formele de cupcakes tapetate cu unt și făina sau cu forme de hârtie pentru copt și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute.

După ce cupcakes-urile noastre s-au răcit, le pudrăm cu zahăr și le savurăm până la ultima bucățică.

Îi mulțumim lui Bogdan pentru această rețetă delicioasă și ușor de făcut de cupcakes cu fructe de pădure!

Descoperă și alte rețete cu fructe Edenia, pe vitrinacuidei.ro

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de Fasole 450 g Edenia3 căței de usturoi4 linguri de bulion300 g bacon/kaiser afumat/ ciolan afumat1 linguriță cimbru3 foi dafinsare...

Ciorbă de perișoare din vită și porc

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia350 g carne tocată amestec vită/porc1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite250-300 ml borș...

Salată de fasole galbenă

Ingrediente1 pungă de Fasole Galbenă Edenia2-3 lg ulei de măsline2 căței usturoi200 g roșii cherrysare, pipercâteva frunze de mentăsemințe de susanPreparare: Fasolea se fierbe...

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci 450 g Edenia2-3 căței de usturoi30 g unt20 ml ulei măsline100 ml smântănă de gătit lichidă500 ml...

Borș țărănesc cu pui

1 pungă de Amestec pentru Borș Țărănesc 450 g 9 aripioare + 3 pulpe mici1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite600 ml borș fiert1 legătura...