Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne învață cât de ușor se pot face cupcakes cu fructe de pădure. O rețetă de mare efect, specială, pentru zile de răsfăț alături de o cafea sau în orice moment al zilei. Este poate unul dintre cele mai populare deserturi, iubit de toate categoriile de vârstă, de la mic, la mare.
Ingrediente
- 1 pungă Fructe de pădure Edenia 450 g
- 250 g făină
- 120 g zahăr
- 70 g unt
- 120 g ricotta/brânză de vaci dulce
- 2 ouă
- 80 ml lapte
- esență de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare
Amestecăm într-un vas toate ingredientele lichide: ouăle, laptele, esenta de vanilie și untul topit și răcit.
Turnăm rând pe rând ingredientele solide (făina, praful de copt și zahărul) peste cele lichide și amestecăm până la omogenizare.
Încorporăm în aluatul obținut ricotta bine scursă și fructele de pădure Edenia, fără să le decongelam înainte.
Umplem pe jumătate formele de cupcakes tapetate cu unt și făina sau cu forme de hârtie pentru copt și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute.
După ce cupcakes-urile noastre s-au răcit, le pudrăm cu zahăr și le savurăm până la ultima bucățică.
Îi mulțumim lui Bogdan pentru această rețetă delicioasă și ușor de făcut de cupcakes cu fructe de pădure!
Descoperă și alte rețete cu fructe Edenia, pe vitrinacuidei.ro