Galette cu vișine

Galette cu vișine este de fapt ceea ce popular numim o tartă rustică, preparat care a acaparat instagramul zilelor noastre. Aromată, plină de culoare și cu un gust irezistibil, acest desert cu siguranță te va cuceri.

Ingrediente

  • 1 pungă Visine Edenia 450 g
  • 200 g făină
  • 25 g zahăr brun
  • un praf de sare
  • 100 g unt rece tăiat bucăți
  • 1 ou
  • 1-2 linguri apă rece
  • 2 linguri zahăr pentru vișine
  • 1 lingură amidon de porumb


Mod de preparare

  • Amestecă făina, sarea și zaharul cu untul rece tăiat bucăți până când compoziția devine sfărâmicioasă.
  • Adaugă oul și 1-2 linguri apă rece până când devine aluat.
  • Pune-l la rece, învelit în folie alimentară pentru 30 de minute.
  • Între timp, pregătește umplutura: decongelează vișinele, pune 2 linguri de zahăr și 1 de amidon și lasă-le la scurs.
  • Întinde aluatul pe blatul pudrat cu făină.
  • Pune în mijloc vișinele. Adună marginile aluatului peste fructe, lasă mijlocul liber. Unge cu ou bătut marginile si presară puțin zahăr peste toată tarta.
  • Coace tarta la 200 °C aproximativ 30 minute sau pana când devine rumenă.


Yummy, ce parfum apetisant! Poftă bună!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)1 pungă ananas bucați de la Edenia35g fulgi de cocos2 lingurițe zahăr50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)75g făina albă de...

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...

Înghețată de mango cu fistic

Ingrediente200g mango bucăți de la Edenia50g fistic crud3 linguri smântână (am folosit cu 25% grăsime)100ml lapte2 linguri fulgi de cocos2 linguri miereMod de prepararePunem...