Pachetele crocante cu urda, zmeura si sos de ciocolata

    30 minute     6 portii

Cand vrei sa prepari un desert rapid, incearca aceasta reteta de pachetele crocante din foile pentru placinta Edenia, rumenite la cuptor si umplute cu o crema usoara din zmeura si urda. Servite cu sos de ciocolata si chilly, condimenteaza garantat orice petrecere!

Ingrediente

  • 1 pachet Foi pentru Placinta Edenia 400 g (decongelate la temperatura camerei)
  • 300 g urda dulce
  • 150 g zmeura congelata
  • 30 ml ulei de masline
  • 150 g ciocolata neagra
  • 80 ml smantana
  • 70 g zahar pudra lichida
  • 0,2 g fulgi de chilly (optional)

Mod de preparare

1. Amestecam intr-un bol urda cu zaharul pudra si cu zmeura congelata zdrobita putin, in prealabil, cu un blender. Punem compozitia la frigider timp de 10 minute.

2. Desfacem cu grija foile pentru placinta Edenia (decongelate la temperatura camerei) si indepartam folia de plastic. Asezam 3 foi una peste alta, unse pe rand cu putin ulei de masline. Le taiem in 6 dreptunghiri egale.

3. Cu ajutorul unei linguri, modelam un cilindru din compozitia cu urda si il asezam aproape de marginea de jos a dreptunghiului, lasand un spatiu de 1 cm fata de marginile foii de placinta. Impaturim lateralele peste compozitie, apoi rulam pe verticala, obtinand un rulou de foi. Repetam operatiunea pana terminam foile. Ungem apoi rulourile cu putin ulei de masline si le introducem in cuptorul preincalzit la 175 oC timp de 12 minute, pana ce devin aurii.

collage
_DSC1142

4. Pentru prepararea sosului de ciocolata formam un bain-marie: deasupra unei oale cu apa clocotita asezam un bol in care punem ciocolata neagra zdrobita si amestecam la foc mediu pana cand aceasta se topeste. Inchidem focul, adaugam smantana lichida si amestecam cu grija pana obtinem o crema lucioasa. Optional adaugam fulgii de chilli. Lasam 2 minute sa se raceasca la temperatura camerei.

_DSC1147

5. In centrul unei farfurii asezam o cantitate generoasa de sos de ciocolata, apoi deasupra pachetelele crocante cu urda si zmeura. Decoram cu putina zmeura si zahar pudra.

Pofta buna!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de Fasole 450 g Edenia3 căței de usturoi4 linguri de bulion300 g bacon/kaiser afumat/ ciolan afumat1 linguriță cimbru3 foi dafinsare...

Ciorbă de perișoare din vită și porc

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia350 g carne tocată amestec vită/porc1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite250-300 ml borș...

Salată de fasole galbenă

Ingrediente1 pungă de Fasole Galbenă Edenia2-3 lg ulei de măsline2 căței usturoi200 g roșii cherrysare, pipercâteva frunze de mentăsemințe de susanPreparare: Fasolea se fierbe...

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci 450 g Edenia2-3 căței de usturoi30 g unt20 ml ulei măsline100 ml smântănă de gătit lichidă500 ml...

Borș țărănesc cu pui

1 pungă de Amestec pentru Borș Țărănesc 450 g 9 aripioare + 3 pulpe mici1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite600 ml borș fiert1 legătura...