30 minute 6 portii
Cand vrei sa prepari un desert rapid, incearca aceasta reteta de pachetele crocante din foile pentru placinta Edenia, rumenite la cuptor si umplute cu o crema usoara din zmeura si urda. Servite cu sos de ciocolata si chilly, condimenteaza garantat orice petrecere!
Ingrediente
- 1 pachet Foi pentru Placinta Edenia 400 g (decongelate la temperatura camerei)
- 300 g urda dulce
- 150 g zmeura congelata
- 30 ml ulei de masline
- 150 g ciocolata neagra
- 80 ml smantana
- 70 g zahar pudra lichida
- 0,2 g fulgi de chilly (optional)
Mod de preparare
1. Amestecam intr-un bol urda cu zaharul pudra si cu zmeura congelata zdrobita putin, in prealabil, cu un blender. Punem compozitia la frigider timp de 10 minute.
2. Desfacem cu grija foile pentru placinta Edenia (decongelate la temperatura camerei) si indepartam folia de plastic. Asezam 3 foi una peste alta, unse pe rand cu putin ulei de masline. Le taiem in 6 dreptunghiri egale.
3. Cu ajutorul unei linguri, modelam un cilindru din compozitia cu urda si il asezam aproape de marginea de jos a dreptunghiului, lasand un spatiu de 1 cm fata de marginile foii de placinta. Impaturim lateralele peste compozitie, apoi rulam pe verticala, obtinand un rulou de foi. Repetam operatiunea pana terminam foile. Ungem apoi rulourile cu putin ulei de masline si le introducem in cuptorul preincalzit la 175 oC timp de 12 minute, pana ce devin aurii.
4. Pentru prepararea sosului de ciocolata formam un bain-marie: deasupra unei oale cu apa clocotita asezam un bol in care punem ciocolata neagra zdrobita si amestecam la foc mediu pana cand aceasta se topeste. Inchidem focul, adaugam smantana lichida si amestecam cu grija pana obtinem o crema lucioasa. Optional adaugam fulgii de chilli. Lasam 2 minute sa se raceasca la temperatura camerei.
5. In centrul unei farfurii asezam o cantitate generoasa de sos de ciocolata, apoi deasupra pachetelele crocante cu urda si zmeura. Decoram cu putina zmeura si zahar pudra.
Pofta buna!