Plăcintă cu ciuperci și iaurt

INGREDIENTE

  • 200g iaurt natur
  • 450g ciuperci tăiate de la Edenia
  • 150g lapte
  • 50g ulei de măsline
  • 1 ou
  • 250g făină albă de grâu
  • 2 lingurițe praf de copt bio
  • 5-6 felii subțiri de cașcaval
  • 50g parmezan ras (opțional)
  • Susan
  • 2 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Punem ciupercile direct congelate într-o tigaie împreună cu cele 2 linguri de ulei de măsline. Nu este nevoie să adăugăm apă pentru că imediat ciupercile își vor lăsa foarte multă apă.

Lăsăm la foc mic până scade toată apa.

Într-un bol mixăm oul, iaurtul, laptele, uleiul și parmezanul ras. Adăugăm și făina împreună cu praful de copt și continuăm să mixăm până se omogenizează.

Într-o formă rotundă din silicon punem jumătate din aluat. Acoperim aluatul cu feliile de cașcaval, peste care repartizăm în mod uniform ciupercile.

Acoperim totul cu cealaltă jumătate de aluat și presărăm susan.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C, căldură sus-jos, fără ventilație, pentru aproximativ 40 de minute sau până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea.

Foarte gustoasă și pufoasă! Poftă mare!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)1 pungă ananas bucați de la Edenia35g fulgi de cocos2 lingurițe zahăr50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)75g făina albă de...

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...

Înghețată de mango cu fistic

Ingrediente200g mango bucăți de la Edenia50g fistic crud3 linguri smântână (am folosit cu 25% grăsime)100ml lapte2 linguri fulgi de cocos2 linguri miereMod de prepararePunem...