25 minute 2 portii
Reteta de inspiratie marocana, prietenoasa si cu vegetarienii. Amestecul cu conopida Edenia se infuzeaza la cuptor cu arome de scortisoara, smochine si migdale, apoi se serveste pe un pat de cous-cous aromat si untos.
Ingrediente
- 1 punga Amestec cu conopida Edenia 450 g
- 200 g couscous
- 70 g stafide aurii
- 1 lingurita harissa (sau pasta de ardei iute)
- 1 ceapa alba mare
- 1/4 pachet de unt
- 30 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi tocati fin
- 10 g ghimbir proaspat tocat marunt
- 1 baton scortisoara
- 2 smochine proaspete taiate in patru
- sucul de la jumatate de lamaie
- 40 g migdale prajite zdrobite
- sare si piper dupa gust
- 1 tulpina busuioc proaspat
Mod de preparare
1. Punem couscousul intr-un vas si turnam 400 ml de apa clocotita peste el. Apoi, in acelasi vas, amestecam stafidele, 1 lingurita de Harissa (sau pasta de ardei iute), un cub de unt, sare si piper dupa gust. Acoperim bolul cu un capac timp de 5-6 minute, dupa care amestecam. Optional, putem adauga busuioc proaspat tocat si migdalele zdrobite.
2. Intr-o tigaie incinsa adaugam putin ulei de masline, un cub generos de unt, ceapa tocata cuburi, usturoiul tocat fin, ghimbirul si batonul de scortisoara si le amestecam, la foc mediu. Combinam ulei de masline cu unt pentru a creste temperatura de fierbere a untului; astfel evitam arderea acestuia. Calim ingredientele timp de 1 minut pentru infuzarea aromelor, dupa care adaugam amestecul de vara Edenia congelat, condimentam cu sare si piper si calim inca 2 minute, la foc mediu.
3. Asezam amestecul de legume in vasul tajine, apoi punem deasupra smochinele taiate in patru si stropim cu sucul de lamaie. Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 175 oC timp de 15 minute.
4. Pe o farfurie intinsa, asezam un pat de couscous peste care punem amestecul de vara gatit in vasul tajine. Presaram deasupra putin busuioc proaspat si migdale zdrobite.
Pofta buna!