Tajine cu legume si couscous – reteta

   25 minute     2 portii

Reteta de inspiratie marocana, prietenoasa si cu vegetarienii. Amestecul cu conopida Edenia se infuzeaza la cuptor cu arome de scortisoara, smochine si migdale, apoi se serveste pe un pat de cous-cous aromat si untos.

Ingrediente

  • 1 punga Amestec cu conopida Edenia 450 g
  • 200 g couscous
  • 70 g stafide aurii
  • 1 lingurita harissa (sau pasta de ardei iute)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1/4 pachet de unt
  • 30 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati fin
  • 10 g ghimbir proaspat tocat marunt
  • 1 baton scortisoara
  • 2 smochine proaspete taiate in patru
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 40 g migdale prajite zdrobite
  • sare si piper dupa gust
  • 1 tulpina busuioc proaspat

Mod de preparare

1. Punem couscousul intr-un vas si turnam 400 ml de apa clocotita peste el. Apoi, in acelasi vas, amestecam stafidele, 1 lingurita de Harissa (sau pasta de ardei iute), un cub de unt, sare si piper dupa gust. Acoperim bolul cu un capac timp de 5-6 minute, dupa care amestecam. Optional, putem adauga busuioc proaspat tocat si migdalele zdrobite.

2. Intr-o tigaie incinsa adaugam putin ulei de masline, un cub generos de unt, ceapa tocata cuburi, usturoiul tocat fin, ghimbirul si batonul de scortisoara si le amestecam, la foc mediu. Combinam ulei de masline cu unt pentru a creste temperatura de fierbere a untului; astfel evitam arderea acestuia. Calim ingredientele timp de 1 minut pentru infuzarea aromelor, dupa care adaugam amestecul de vara Edenia congelat, condimentam cu sare si piper si calim inca 2 minute, la foc mediu.

3. Asezam amestecul de legume in vasul tajine, apoi punem deasupra smochinele taiate in patru si stropim cu sucul de lamaie. Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 175 oC timp de 15 minute.

_DSC1040

4. Pe o farfurie intinsa, asezam un pat de couscous peste care punem amestecul de vara gatit in vasul tajine. Presaram deasupra putin busuioc proaspat si migdale zdrobite.

Pofta buna!

reteta-tajine-cu-legume-si-couscous-vas

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de Fasole 450 g Edenia3 căței de usturoi4 linguri de bulion300 g bacon/kaiser afumat/ ciolan afumat1 linguriță cimbru3 foi dafinsare...

Ciorbă de perișoare din vită și porc

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia350 g carne tocată amestec vită/porc1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite250-300 ml borș...

Salată de fasole galbenă

Ingrediente1 pungă de Fasole Galbenă Edenia2-3 lg ulei de măsline2 căței usturoi200 g roșii cherrysare, pipercâteva frunze de mentăsemințe de susanPreparare: Fasolea se fierbe...

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci 450 g Edenia2-3 căței de usturoi30 g unt20 ml ulei măsline100 ml smântănă de gătit lichidă500 ml...

Borș țărănesc cu pui

1 pungă de Amestec pentru Borș Țărănesc 450 g 9 aripioare + 3 pulpe mici1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite600 ml borș fiert1 legătura...