O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.
Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru micul dejun, prânz sau cină.
Ne trebuie:
- un aluat pentru tarte (500 g)
- 3 ouă
- 200 ml smântână lichidă
- 100 g mozzarella
- 5-6 roșii uscate
- cca 60 g brânză gorgonzola
- 5-6 florete de conopidă Edenia
- cantități pentru o tavă cu diametrul de 28 cm
Cum se face:
Fierbem la aburi conopida pentru cca 10 minute de când începe să fiarbă. O lăsăm să se răcorească și o tăiem buchețele mai mici.
Recomandare: dacă aveți aluat de tartă cumpărat, îl lăsați să se dezghețe la temperatura camerei și să se aclimatizeze, pentru că dacă este rece se va crăpa la desfacere.
Chiar dacă se crapă, poate fi reparat, pentru că îl vom mai întinde puțin cu făcălețul, cât să fie cât tava.
Punem aluatul de tartă într-o tavă, tăiem excesul de pe margini și facem găuri cu o furculiță.
Acoperim cu hârtie de copt și fasole boabe sau orez (sau orice altceva pentru a-l coace „în orb”) timp de 15 minute la cuptorul preîncălzit la 180°C.
Într-un bol batem ouăle cu puțină sare, piper, smântâna lichidă și adăugăm mozzarella rasă, roșiile uscate tăiate fâșii și gorgonzola tăiată cubulețe mici (păstrăm puțină mozzarella și pentru deasupra).
Omogenizăm bine.
Turnăm compoziția obținută peste aluatul copt parțial, apoi punem din loc în loc buchețelele de conopidă tăiate mai mici dacă sunt mari.
Coacem la cuptorul pe care nu l-am stins, pentru 25-30 de minute. În ultimele 5-10 minute punem restul de mozzarella rasă deasupra.
O lăsăm să se răcorească 20-30 de minute, apoi o feliem. Delicioasă!
Poftă bună!
