Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.

Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru micul dejun, prânz sau cină.

Ne trebuie:

  • un aluat pentru tarte (500 g)
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 g mozzarella
  • 5-6 roșii uscate
  • cca 60 g brânză gorgonzola
  • 5-6 florete de conopidă Edenia
  • cantități pentru o tavă cu diametrul de 28 cm

Cum se face:

Fierbem la aburi conopida pentru cca 10 minute de când începe să fiarbă. O lăsăm să se răcorească și o tăiem buchețele mai mici.

Recomandare: dacă aveți aluat de tartă cumpărat, îl lăsați să se dezghețe la temperatura camerei și să se aclimatizeze, pentru că dacă este rece se va crăpa la desfacere.

Chiar dacă se crapă, poate fi reparat, pentru că îl vom mai întinde puțin cu făcălețul, cât să fie cât tava.

Punem aluatul de tartă într-o tavă, tăiem excesul de pe margini și facem găuri cu o furculiță.

Acoperim cu hârtie de copt și fasole boabe sau orez (sau orice altceva pentru a-l coace „în orb”) timp de 15 minute la cuptorul preîncălzit la 180°C.

Într-un bol batem ouăle cu puțină sare, piper, smântâna lichidă și adăugăm mozzarella rasă, roșiile uscate tăiate fâșii și gorgonzola tăiată cubulețe mici (păstrăm puțină mozzarella și pentru deasupra).

Omogenizăm bine.

Turnăm compoziția obținută peste aluatul copt parțial, apoi punem din loc în loc buchețelele de conopidă tăiate mai mici dacă sunt mari.

Coacem la cuptorul pe care nu l-am stins, pentru 25-30 de minute. În ultimele 5-10 minute punem restul de mozzarella rasă deasupra.

O lăsăm să se răcorească 20-30 de minute, apoi o feliem. Delicioasă!

Poftă bună!

Articolul precedent
Articolul următor

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)1 pungă ananas bucați de la Edenia35g fulgi de cocos2 lingurițe zahăr50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)75g făina albă de...

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Înghețată de mango cu fistic

Ingrediente200g mango bucăți de la Edenia50g fistic crud3 linguri smântână (am folosit cu 25% grăsime)100ml lapte2 linguri fulgi de cocos2 linguri miereMod de prepararePunem...

Chec cu vișine

Ingrediente250g vișine de la Edenia120g unt pe care îl topim1 lingură zahăr (opțional sau în funcție de preferințe)3 ouă200g făină albă de grâu2 lingurițe...