Ce trebuie să mănânce copiii care practică sport în mod constant?

Ce trebuie să mănânce copiii care practică sport în mod constant? Mâncărurile și gustările sănătoase și echilibrate oferă copiilor nutrienții de care au nevoie pentru a se descurca bine la antrenamente. Pe lângă faptul că obțin cantitatea potrivită de calorii, consumul unei varietăți de alimente hrănitoare îi va ajuta să aibă energia necesară pentru a obține rezultate excelente.

Care sunt nevoile nutriționale ale tinerilor sportivi?

Fiind vorba despre copii, e clar că luam automat în calcul părinții. Rolul părinților copiilor care fac sport constant este întâi de toate să îi susțină în păstrarea dorinței de a face respectiva activitate fizică, care de ce nu, se poate transforma într-o pasiune și un eventual sport de performanță. În aceeași măsură de important, însă, este și nevoia de a le asigura copiilor o alimentație sănătoasă, care să cuprindă echilibrat toate grupele alimentare.

Copiii și adolescenții activi au nevoie de multe resurse

Armonia creșterii și dezvoltării copilului, susținerea efortului fizic și sănătatea copiilor se referă la o alimentație zilnică ce cuprinde minim 55-60% carbohidrați de calitate, 25-30% proteină și 10-20% grăsimi.

Vitamine și minerale

Copiii au nevoie de o varietate de vitamine și minerale. Calciul și fierul sunt două minerale importante pentru sportivi: calciul ajută la construirea oaselor puternice pentru a rezista la eventuale accidentări. Alimentele bogate în calciu includ produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza, precum și legumele cu frunze verzi, cum ar fi broccoli, spanac. E de avut în vedere și calitatea acestora din urmă: legumele congelate rapid, la câteva ore de la recoltare, cum este cazul legumelor Edenia Foods, reduc considerabil pierderea vitaminelor și substanțelor nutritive.

Fierul ajută la transportul oxigenului către toate părțile corpului care au nevoie de el. Alimentele bogate în fier includ carnea slabă, puiul, tonul, somonul, ouăle, fructele uscate, legumele cu frunze verzi și cerealele integrale.

Ce trebuie să știm despre proteine?

Proteinele ajută la construirea și repararea mușchilor, iar majoritatea copiilor le primesc din belșug într-o dietă echilibrată. Alimentele bogate în proteine ​​includ pește, carne slabă și carne de pasăre, produse lactate, fasole, nuci.

La ce sunt buni carbohidrați?

Carbohidrații furnizează energie pentru organism și sunt o sursă importantă de combustibil pentru un tânăr sportiv. Fără carbohidrați în dieta lor, copiii vor merge in gol. Când alegeți carbohidrați, căutați alimente din cereale integrale, cum ar fi pastele din grâu integral, orez brun, pâine și cereale integrale și multe fructe și legume.

Hidratarea corectă

Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă: cu cât numărul de ore în care se practică sportul este mai mare, cu atât și hidratarea trebuie să fie mai eficientă.

Atentie la deshidratare! Este important ca tinerii sportivi să bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea, care le poate fura energia și coordonarea. Chiar și deshidratarea ușoară poate afecta performanța sportivă.

Tinerii atleți nu se pot baza doar pe sete pentru a spune dacă se deshidratează. Setea este un semn care arată faptul că au nevoie de lichide deja de ceva vreme. Ei ar trebui să bea apă înainte de activitatea fizică și apoi la fiecare 15 până la 20 de minute. De asemenea, ar trebui să bea apă după efortul fizic pentru a restabili lichidul pierdut prin transpirație și să evite băuturile carbogazoase.

Smoothie-uri gustoase, revitalizante și hrănitoare

Smoothie-urile din fructe sunt o soluție excelentă de hidratare, oferind și sațietate in acelasi timp. Cu Purple KickRed Strenght și Yellow Energy de la Edenia Foods, copiii își pot lua simplu și rapid doza de vitamine în forma lor naturală, direct din fructe proaspete, congelate rapid, în porții ideale de 125 de grame. E îndeajuns să le puneți în blender împreună cu un lichid – apă, suc de fructe, iaurt, lapte.

Ready RedSteady Yellow și Go Green tot de la Edenia Foods vor oferi copiilor și mai multă energie la pahar, căci au și legume și plante aromatice pe lângă fructe aromate! Acestea le vor oferi boostul necesar de energie pentru întreaga zi sau înainte de orice antrenament sportiv.

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Melatonina și reducerea riscului unor probleme de vedere

Într-o lume în care cei mai mulți ajung la melatonină pentru a nu mai avea nopți agitate sau pentru a contracara problemele de somn...

Ce grăsimi alegem

E iarnă, tradiția cere mȃncare grasă, fiziologia corpului uman cere și ea grăsimi ȋn această perioadă a anului.Ce rol au grăsimileGrăsimile intervin atât ȋn...

Da, îți poți scădea colesterolul

Deși ne simțim bine, frecvent, analizele de laborator ne arată niveluri crescute de colesterol. Acesta nu cauzează de obicei simptome, ȋnsă provoacă daune importante...

Ȋnlocuitorii de zahăr și riscul de boală 

Ştiți ce este un înlocuitor de zahăr - este o substanță artificială (adică obținută ȋn laborator) sau naturală (pe bază de plante) ce ȋndulcește,...

Nevoi alimentare după 45 de ani

40-45 de ani reprezintă vȃrsta la care considerăm că suntem ȋn deplină putere, dar ȋn același timp, sub presiunea mai multor factori de stres,...