Cum știi dacă planul tău de nutriție funcționează

Persoanele interesate de pierderea în greutate își evaluează adesea progresul după ce le arată cȃntarul. Totuși, mai ales la începutul unei noi diete, greutatea corporală nu este ȋntotdeauna cel mai bun indicator.

Un plan de nutriție bun îți oferă energie constantă, pe tot parcursul zilei, nu doar un boost de moment, ca mai apoi să resimți din nou oboseala și nevoia de a manca ceva pentru ȋncărcarea bateriilor.

Un plan de nutriție bun te face să te simți confortabil, nu ȋnfometat, te face să te simți ,,plin”, dar nu ȋn sensul de umplere la refuz. Sentimentul este acela de a fi săturat, mulțumit. Este foarte important să nu mai experimentezi acea ,,neliniște’’ care te ȋndreaptă către frigider; este foarte important ca intestinele și creierul tău să rămȃnă calme.

Toate aceste lucruri sunt posibile doar cu un plan de nutriție bun și reprezintă un semn timpuriu al progresului pe care îl face corpul tău. Poți simți asta chiar înainte de a pierde în greutate.

Dacă ești o persoană tânără, care încearcă doar să-și crească masa musculară este mai probabil ca paragraful de mai sus să nu se aplice în cazul tău. Să-ți fie foame tot timpul poate fi un lucru bun. Continuă să mânȃnci și să practici exercițiile recomandate la sală.

Pentru majoritatea oamenilor, mâncarea nesănătoasă creează adicție și deși aceasta aduce aproape zero nutrienți, pot să mănânce oricȃnd și oricȃt fără a avea o săturație eficientă, reală. Evident, din alimentele hiper-procesate nu primești suficiente vitamine, minerale și alți nutrienți. Uneori chiar și micile deficiențe ale anumitor nutrienți – deficiențe care sunt mult mai frecvente decât se crede –  pot epuiza energia organismului și de asemenea să scadă concentrarea și atenția.

Alimentele proaspete sau congelate, ȋn variante integrale, conțin mai multe fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase, care necesită mai mult timp și efort de digerat decât carbohidrații rafinați care formează majoritatea alimentelor procesate. Acest lucru vă menține mulțumit mai mult timp, stabilizându-vă glicemia și diverși hormoni care intervin ȋn metabolism. 

Mai multă energie poate proveni din nutrienții din alimentele proaspete, integrale, de care avem nevoie pentru ca atȃt corpul, cȃt și creierul nostru să funcționeze corect. Încercați să obțineți acești nutrienți ȋn principal prin dietă, în loc să folosiți suplimentele cu vitamine și/sau minerale.

Un plan nutrițional bun nu doar echilibrează aportul de energie, dar prin pierderea excesului de grăsime corporală poate duce și la o odihnă mai bună.

Excesul de grăsime poate face somnul inconfortabil din cauza apariției frecvente a arsurilor la nivelul stomacului, a lipsei de mobilitate, a apneei în somn și a altor probleme legate de obezitate.

Certe sunt următoarele, dacă te simți satisfăcut după mese, te simți mai energic, dormi mai bine, ești ȋntr-o dispoziție mai bună și te simți mai puternic din punct de vedere fizic, atunci dieta ta chiar funcționează și planul alimentar s-a transformat ȋntr-un stil de viață sănătos.

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Probleme cu digestia?

Digestia este un proces complex prin care alimentele alese la o masă sunt procesate mecanic și chimic pe un parcurs care ȋncepe ȋn gură...

Putem oare controla dependențele ușoare?

Frecvent, obiceiuri cum ar fi, cumpărăturile de stres, vizionarea excesivă a emisiunilor și goana după știri ,,senzaționale, cancan’’ ne costă timp și bani, lucruri...

Ce cauzează un blocaj în scăderea în greutate?

În primele câteva săptămâni de pierdere în greutate este tipică scăderea rapidă. În parte, acest lucru se datorează faptului că atunci când inițial reduci...

Te-ai pregătit de primăvară?

Te-ai pregătit de primăvară?Trecerea de la un anotimp la altul poate crea dificultăți organismului ȋn a se adapta la schimbări și cele mai ȋntȃlnite...

Nutriția și sănătatea creierului

Alimentația, prin cantitate, dar mai ales calitatea sa vizează nu doar greutatea ȋn sine a unei persoane, ci inclusiv sănătatea mintală a acesteia, starea...