Cum știi dacă planul tău de nutriție funcționează

Persoanele interesate de pierderea în greutate își evaluează adesea progresul după ce le arată cȃntarul. Totuși, mai ales la începutul unei noi diete, greutatea corporală nu este ȋntotdeauna cel mai bun indicator.

Un plan de nutriție bun îți oferă energie constantă, pe tot parcursul zilei, nu doar un boost de moment, ca mai apoi să resimți din nou oboseala și nevoia de a manca ceva pentru ȋncărcarea bateriilor.

Un plan de nutriție bun te face să te simți confortabil, nu ȋnfometat, te face să te simți ,,plin”, dar nu ȋn sensul de umplere la refuz. Sentimentul este acela de a fi săturat, mulțumit. Este foarte important să nu mai experimentezi acea ,,neliniște’’ care te ȋndreaptă către frigider; este foarte important ca intestinele și creierul tău să rămȃnă calme.

Toate aceste lucruri sunt posibile doar cu un plan de nutriție bun și reprezintă un semn timpuriu al progresului pe care îl face corpul tău. Poți simți asta chiar înainte de a pierde în greutate.

Dacă ești o persoană tânără, care încearcă doar să-și crească masa musculară este mai probabil ca paragraful de mai sus să nu se aplice în cazul tău. Să-ți fie foame tot timpul poate fi un lucru bun. Continuă să mânȃnci și să practici exercițiile recomandate la sală.

Pentru majoritatea oamenilor, mâncarea nesănătoasă creează adicție și deși aceasta aduce aproape zero nutrienți, pot să mănânce oricȃnd și oricȃt fără a avea o săturație eficientă, reală. Evident, din alimentele hiper-procesate nu primești suficiente vitamine, minerale și alți nutrienți. Uneori chiar și micile deficiențe ale anumitor nutrienți – deficiențe care sunt mult mai frecvente decât se crede –  pot epuiza energia organismului și de asemenea să scadă concentrarea și atenția.

Alimentele proaspete sau congelate, ȋn variante integrale, conțin mai multe fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase, care necesită mai mult timp și efort de digerat decât carbohidrații rafinați care formează majoritatea alimentelor procesate. Acest lucru vă menține mulțumit mai mult timp, stabilizându-vă glicemia și diverși hormoni care intervin ȋn metabolism. 

Mai multă energie poate proveni din nutrienții din alimentele proaspete, integrale, de care avem nevoie pentru ca atȃt corpul, cȃt și creierul nostru să funcționeze corect. Încercați să obțineți acești nutrienți ȋn principal prin dietă, în loc să folosiți suplimentele cu vitamine și/sau minerale.

Un plan nutrițional bun nu doar echilibrează aportul de energie, dar prin pierderea excesului de grăsime corporală poate duce și la o odihnă mai bună.

Excesul de grăsime poate face somnul inconfortabil din cauza apariției frecvente a arsurilor la nivelul stomacului, a lipsei de mobilitate, a apneei în somn și a altor probleme legate de obezitate.

Certe sunt următoarele, dacă te simți satisfăcut după mese, te simți mai energic, dormi mai bine, ești ȋntr-o dispoziție mai bună și te simți mai puternic din punct de vedere fizic, atunci dieta ta chiar funcționează și planul alimentar s-a transformat ȋntr-un stil de viață sănătos.

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Cum luptăm ȋmpotriva alergiilor respiratorii

Vremea bună a sosit! Ti-ar plăcea să stai la soare, să admiri frumusețea copacilor înfloriți, dar știi că sunt slabe șanse să faci asta...

Ce determină pierderea puterii musculare

Pierderea puterii musculare este diferită de oboseala sau durerea musculară. De exemplu, simți că ȋți este mai greu să te ridici de pe un...

Zahăr natural vs zahăr adăugat

Zahărul există în mod natural în multe alimente precum fructe, legume, lapte, brânză și chiar cereale. Fructele conțin zahăr sub forma unui mix de sucroză,...

Protejează-ți eficient inima

Motorul vieții, inima, este cu adevărat un organ uimitor. Bate de aproximativ 100.000 de ori ȋntr-o zi și de 2,5 miliarde de ori ȋntr-o...

Obiceiuri matinale ce te pot ajuta să-ți controlezi greutatea

Un memento vizual al greutății în fiecare dimineață te poate ajuta să te ții de planul tău de alimentație sănătoasă în restul zilei sau...