Recomandări de rețete și smoothie-uri pre și post antrenament

Se știe că o dietă sănătoasă e necesară nu doar pentru crearea unor bune obiceiuri alimentare încă de mici, dar mai ales pentru a menține corpul și mintea copilului tău în cea mai bună stare. Cu atât mai mult pentru tinerii sportivi, pentru care alimentația sănătoasă este esențială în menținerea energiei și concentrării în timpul antrenamentului, precum și pentru recuperarea după un efort fizic intens.

Să începem cu începutul: e nevoie de stabilirea unei rutini alimentare sănătoase

Să mănânci o mare varietate de alimente face ca mesele noastre să fie interesante și aromate. Iar asta este și mai important pentru copii decât pentru adulți! Este, de asemenea, cheia pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, deoarece fiecare aliment are un amestec unic de nutrienți – atât macronutrienți (carbohidrați, proteine ​​și grăsimi) cât și micronutrienți (vitamine și minerale).

Cu cât mai multe legume, cu cât mai variate, cu atât mai bine

O farfurie colorată nu e doar amuzantă, este și sănătoasă. Legumele Edenia își păstrează culorile intacte și în aceeași măsură și vitaminele, mineralele și gustul, pentru că au fost culese în perioada de maturitate maximă, atunci când aroma și culoarea sunt perfecte. Congelate rapid la temperaturi foarte scăzute, legumele simple sau amestecurile sunt disponibile pe toata perioada anului.

În timpul călătoriei lor până la consumator, legumele proaspete își pot pierde mulți nutrienți, cantitatea lor începând să scadă considerabil după recoltare. De exemplu, spanacul proaspăt își poate pierde în 2 zile până la 76% din conținutul de vitamina C. Prin congelare rapidă, la câteva ore de la recoltare, Edenia păstrează până în momentul consumului tot ceea ce cauți atunci când cumperi legume.

Antrenamentul intră în conflict uneori cu ora obișnuită a mesei în familie, însă e bine ca juniorul să mănânce înainte de a face sport. Carbohidrații sănătoși sunt o alegere inteligentă pentru a le oferi copiilor energie. Dacă aceștia mănâncă cu aproximativ o oră înainte de antrenament, ai grijă să incluzi și niște proteine, ​​ca să nu li se facă din nou foame prea devreme.

Copilul tău va avea mai multă energie pe teren atunci când mănâncă alimente integrale și păstrează un echilibru între cereale, proteine ​​slabe, fructe și legume.

Smoothie-uri în toate culorile, pentru toate gusturile

Smoothie-urile sunt o gustare sau o masă ideală înainte și/sau după exercițiu, deoarece sunt ușor de făcut, iar Edenia propune o multitudine de variante, în multe culori, din fructe sau fructe și legume! Congelate și ambalate în porții individuale, mixurile de fructe sau fructe, legume și plante aromatice pentru smoothies Edenia sunt soluția perfectă pentru o doză rapidă de vitamine și hidratare.

E îndeajuns să amesteci o porție de mix din fructele congelate Edenia cu 150-200 ml de suc de mere, apă, lapte sau iaurt, într-un blender și în 30 de secunde ai un smoothie delicios! O pungă conține 4 porții a câte 125 g.

Pentru cele mai bune rezultate, oferă-i celui mic un smoothie delicios cu cel puțin 30 de minute înainte de a începe antrenamentul. Ar putea chiar să bea jumătate înainte de antrenament și să termine restul după. Deși smoothie-urile au avantajul suplimentar de asigura hidratarea, amintește-i întotdeauna celui mic că e nevoie să bea și multă apă.

Cum să faci cele mai bune smoothie-uri pentru antrenament

Un smoothie Ready Red de la Edenia oferă rapid o doză de vitamine în forma lor naturală. Mixul echilibrat dintre mango, căpșuni, afine, sfeclă roșie, ghimbir și coriandru, combinate în portii ideale, ajută la asimilarea nutrienților din mâncare și creșterea rezistenței la efort, prin întârzierea apariției oboselii musculare. Smoothie-ul Steady Yellow asigură un boost de energie pentru întreaga zi, sau înainte de orice antrenament, ajută la menținerea unei stări psihice bune, pentru a fi gata să înfrunți orice obstacol și în viata, și în sport. Iar smoothie Go Green conține un amestec echilibrat de ananas, mango, spanac, kale și mentă curățate, tăiate în cubulețe, porționate echilibrat și conservate prin cea mai naturală, sigură și eficientă metodă: congelarea rapidă. Și asta nu e tot: Edenia mai oferă și varianta de smoothie-uri doar din fructe, la fel de delicioase și sănătoase.

Poți pune orice variantă în blender, însă, pentru resurse sporite de energie, adaugă și niște proteine, cum ar fi iaurt, nuci, lapte sau lapte de soia.

Nu în ultimul rând, nu exagera! Da, cel mic face mult sport, dar asta nu înseamnă că e ok să-i oferi pre sau post antrenament o bombă calorică plină de zahăr, așa că rămâi la ingrediente naturale și nu folosi alte topinguri dulci.

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Cum corectăm dezechilibrul electrolitic vara

Suntem ȋn plină vară. Temperaturile vizează constant cifre ridicate și nu pot decȃt să sper că ȋncerci să ȋți protejezi nu doar pielea, ci...

Există alimente care să reducă stresul?

Stresul - cu toții îl avem, ȋnsă modul în care îl gestionăm poate face diferența. Managementul stresului poate fi un instrument puternic pentru starea...

Grăsimea viscerală moderată și afectarea silențioasă a ficatului

Ficatul este un organ remarcabil care face o mulțime de lucruri diferite ca să ȋți mențină sănătatea. De aceea, sănătatea ficatului afectează ȋn cascadă...

Alimente eficiente ȋn ameliorarea crampelor musculare

Crampele musculare apar atunci când mușchii se încordează și nu îi mai puteți relaxa. Deși sunt dureroase, de obicei le putem trata și singuri....

Deficitul cronic de vitamina D

Importanța vitaminei D este deja cunoscută, fiind considerată un pro-hormon care reglează deopotrivă dezvoltarea sistemului nostru imunitar și a sistemului nervos. Atunci ȋnsă cȃnd...