Încă două echipaje calificate azi!

România își continuă ascensiunea în cadrul Campionatelor Mondiale de Canotaj de la Belgrad și azi, în penultima zi a concursului!

Finalele B din cadrul Campionatelor Mondiale de la Belgrad au adus rezultate foarte bune pentru sportivii noștri și încă 2 calificări la Jocurile Olimpice de la Paris! 

Locul 1 în Finala B pentru echipajul de patru rame masculin (M4-). După o cursă cu un finish extraordinar, sportivii Ștefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc și Florin Lehaci s-au clasat pe locul 7 mondial și și-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Felicitări! 

Calificarea la JO a obținut-o și echipajul de patru vâsle masculin (M4x), compus din Mihai Chiruță, Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florian Marian Enache. Sportivii noștri au câștigat detașat Finala B și se clasează pe locul 7 mondial. Felicitări! 

Prima Finală A a Campionatelor Mondiale 2023, prima medalie pentru România! Bronz pentru echipajul de dublu rame feminin (W2-), compus Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel! Sportivele noastre se află pe podium alături de echipajele din Olanda și Australia. Felicitări! 

Locul 4 pentru Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, obținut la Belgrad în finala probei de dublu rame masculin (M2-). Sportivii au încheiat cursa cu un timp de 06:56.89, cu puțin peste 2 secunde după echipajul din Irlanda, clasat pe locul 3. 

Bronz pentru echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru, la Campionatele Mondiale 2023. Sportivele urcă pe podium alături de echipajele din Marea Britanie și Statele Unite, după ce au încheiat cursa finală cu timpul de 07:23.70. Felicitări! 

Argint pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș și Magdalena Rusu. Cursa finală din cadrul Campionatelor Mondiale a fost una extrem de strânsă, iar sportivele noastre urcă pe podium alături de echipajele din Olanda și Marea Britanie. Felicitări! 

Locul 6 la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad pentru sportivele din echipajul de patru vâsle feminin (W4x): Emanuela Ciotău, Andrada Moroșanu, Cristina Druga și Patricia Cireș. 

Sursa: Federația Română de Canotaj

Foto: Balint Czucz Photography

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ionela și Marius Cozmiuc, uniți de canotaj

Ionela și Marius Cozmiuc sunt doi dintre canotori din delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Cei doi sportivi, care formează o...

Vlad Stancu va înota, la 19 ani, la Jocurile Olimpice de la Paris

„Mă văd ca pe un băiat normal, care are un vis și dorește să și-l îndeplinească”, spune Vlad Stancu, înotătorul de 18 ani care...

Sabrina Voinea – “Trebuie de multe ori să te autodepășești (…) Abia când o să fii mare îți vei da seama de munca din...

2024 poate fi pentru Sabrina Voinea anul deplinei consacrări. Deși nu a împlinit încă 17 ani, gimnasta are vise mari: vrea două medalii la Jocurile Olimpice...

Cătălin Chirilă – “Îmi place gustul succesului!”

Cătălin Chirilă va participa anul acesta la a doua ediție a Jocurilor Olimpice din cariera sa, după ce a fost prezent și la cea...

Team Romania – 76 sportivi calificați!

Echipa feminină de tenis de masă a României a reușit calificarea la Jocurile de la Paris după ce a învins Egiptul, scor 3-0, în...