Încă două echipaje calificate azi!

România își continuă ascensiunea în cadrul Campionatelor Mondiale de Canotaj de la Belgrad și azi, în penultima zi a concursului!

Finalele B din cadrul Campionatelor Mondiale de la Belgrad au adus rezultate foarte bune pentru sportivii noștri și încă 2 calificări la Jocurile Olimpice de la Paris! 

Locul 1 în Finala B pentru echipajul de patru rame masculin (M4-). După o cursă cu un finish extraordinar, sportivii Ștefan Berariu, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc și Florin Lehaci s-au clasat pe locul 7 mondial și și-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Felicitări! 

Calificarea la JO a obținut-o și echipajul de patru vâsle masculin (M4x), compus din Mihai Chiruță, Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florian Marian Enache. Sportivii noștri au câștigat detașat Finala B și se clasează pe locul 7 mondial. Felicitări! 

Prima Finală A a Campionatelor Mondiale 2023, prima medalie pentru România! Bronz pentru echipajul de dublu rame feminin (W2-), compus Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel! Sportivele noastre se află pe podium alături de echipajele din Olanda și Australia. Felicitări! 

Locul 4 pentru Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, obținut la Belgrad în finala probei de dublu rame masculin (M2-). Sportivii au încheiat cursa cu un timp de 06:56.89, cu puțin peste 2 secunde după echipajul din Irlanda, clasat pe locul 3. 

Bronz pentru echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru, la Campionatele Mondiale 2023. Sportivele urcă pe podium alături de echipajele din Marea Britanie și Statele Unite, după ce au încheiat cursa finală cu timpul de 07:23.70. Felicitări! 

Argint pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș și Magdalena Rusu. Cursa finală din cadrul Campionatelor Mondiale a fost una extrem de strânsă, iar sportivele noastre urcă pe podium alături de echipajele din Olanda și Marea Britanie. Felicitări! 

Locul 6 la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad pentru sportivele din echipajul de patru vâsle feminin (W4x): Emanuela Ciotău, Andrada Moroșanu, Cristina Druga și Patricia Cireș. 

Sursa: Federația Română de Canotaj

Foto: Balint Czucz Photography

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Campionatele Mondiale de Canotaj se încheie cu 11 ambarcațiuni calificate la Jocurile Olimpice de la Paris

Team Romania – 54 sportivi calificați!Ciprian Tudosă și Florin Arteni au câștigat finala B a probei de dublu vâsle și au primit biletul olimpic!...

Simona Radiș și Ancuța Bodnar câștigă medalia de aur și se califică la Jocurile Olimpice!

O zi cu emoție și bucurie pentru România la Campionatele Mondiale de la Belgrad. Iată rezultatele sportivilor noștri!Locul 1 detașat în Semifinala A/B a...

5 echipaje românești calificate azi la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

Ce zi extraordinară pentru canotajul românesc! Un bilanț de 5 echipaje românești calificate la Jocurile Olimpice de la Paris și 6 echipaje calificate în...

Au deschis drumul spre finale!

Fetele din barca de 8+1 a României s-au calificat în finala Campionatelor Mondiale de Canotaj la Belgrad. Barca amiral a canotajului românesc, 8+1 feminin, cu...

Campionatele Mondiale de Canotaj 2023 – Ziua 2

Retrospectiva zilei de ieri - momente din timpul curselor și interviuri cu echipajele care au concurat. Felicitări pentru rezultatele obținute în serii!https://www.youtube.com/watch?v=oGdR8vtS5fAAzi este o...