Două medalii de aur și una de bronz pentru România în ultima zi a Campionatului Mondial de Juniori de la Lima!

Aur pentru David Popovici la 100 de metri liber, aur pentru Bianca Costea la 50 de metri liber și bronz pentru Vlad Stancu la 1500 de metri liber!

David Popovici a câștigat medalia de AUR în proba de 100 m liber!

Ce final frumos de reprezentație pentru David Popovici la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima! Sportivul român în vârstă de 17 ani a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s. David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croația) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s.

În aceiași probă, Patrick Sebastian Dinu s-a clasat pe locul al cincilea, după ce a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 50.09 s.

După succesul din această noapte, David Popovici deține medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber la Campionatul European de juniori, la Campionatul Mondial de juniori, la Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori.

Și, totodată, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu este deținătorul recordului mondial în proba de 100 m liber, cu timpul de 46.86 secunde, peformanță stabilită la Roma, la Europenele de seniori. 

Bianca Costea a câștigat medalia de AUR în proba de 50 m liber

Încheiere splendidă pentru delegația României la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. În finala probei de 50 m liber feminin, Bianca Costea a făcut o cursă formidabilă și a cucerit medalia de AUR. Timpul său: 25.35 s.

Sportiva româncă a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) și Matilde Biagotti (25.60 s).

Vlad Stancu a cucerit medalia de bronz în proba de 1.500 m liber

Vlad Stancu ne-a adus din nou bucurie la Lima. În finala probei de 1.500 m liber de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, sportivul pregătit de Iulia Becheru a cucerit medalia de bronz. Timpul său din finală a fost de 15:17.97 min.

Este a treia medalie pentru Vlad Stancu la Lima, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber.

Felicitări tuturor pentru aceste medalii incredibile!

Sursa: FRNPM

Credit foto: Camelia Potec

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

David își donează ziua de naștere

David Popovici alege în acest an să îşi doneze aniversarea din 15 septembrie pentru ca 5 fraţi muzicieni, toţi performanţi, să aibă parte de...

Volei EURO 2023. România a bătut campioana olimpică!

Băieții noștri scriu istorie la Campionatul European. În grupa de la Tel Aviv, echipa antrenată de Sergiu Stancu a reușit a treia victorie consecutivă....

Noi calificări la Jocurile Olimpice de la Paris

Team Romania Paris 2024 numără în acest moment 10 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.Gimnasta Annaliese Drăgan a obținut locul cotă...

Încep Campionatele Mondiale de Canotaj

Federaţia Română de Canotaj a anunţat componenţele echipajelor care vor participa la Campionatele Mondiale de la Belgrad, în perioada 3-10 septembrie, eveniment care este...

Fetele noastre înving echipa Bosniei la Campionatul European Feminin de Volei și obțin calificarea în optimile de finală! 

Naţionala României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de volei feminin - CEV EuroVolley 2023, după ce a învins Bosnia-Herţegovina, cu...