Sportivii noștri și succesele lor la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE)

Inițiat în 1990, la inițiativa lui Jaques Rogge, actualul președinte al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Festivalul Olimpic al Tineretului European este o competiție pentru tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Prima ediție de vară a avut loc în 1991, la Bruxelles, în Belgia, iar cea dintâi ediție de iarnă a fost găzduită doi ani mai târziu, în 1993, de localitatea italiană Aosta. Atât edițiile de vară, cât și cele de iarnă au loc o dată la doi ani.

De la început, întrecerile au fost organizate în Europa, la mai multe sporturi și discipline sportive, respectându-se toate atributele și ritualul desfășurării Jocurilor Olimpice.

Anul acesta Team Romania participă cu 92 de sportivi, la nouă dintre cele 11 sporturi și discipline sportive, ce au loc la Maribor, în Slovenia:

  • Atletism – 28 sportivi (15 băieți, 13 fete)
  • Baschet 3×3 – 8 sportivi (4 băieți, 4 fete)
  • Ciclism șosea – 6 sportivi (3 băieți, 3 fete)
  • Ciclism mountain bike (MTB) – 1 sportiv
  • Gimnastică artistică – 6 sportivi (3 băieți, 3 fete)
  • Handbal – 15 sportive
  • Înot – 12 sportivi (6 băieți, 6 fete)
  • udo – 12 sportivi (7 băieți, 5 fete)
  • Tenis – 4 sportivi (2 băieți, 2 fete)

Felicitări sportivilor noștri!

Alexandra Hudea a fost prima care a câștigat o medalie pentru Team Romania: bronz la 3000 m!

Apoi Aissia Prisecariu a cucerit aurul la 200 m spate, iar Darius Coman și Theodor Proca au obținut medaliile de bronz la 200 m bras, respectiv 1500 m liber.

La scurtă vreme, Tudor Ilie Moşoi a cucerit medalia de AUR la judo, la FOTE Maribor 2023!

A urmat Robert Badea, aur la 200 m mixt, apoi tricolorii au făcut senzație în Centrul de înot din Maribor, când ștafeta feminină de 4×100 m liber a României a cucerit o nouă medalie de aur pentru TEAM ROMÂNIA!

Cu experiența acumulată la ediția precedentă a FOTE, Robert Badea a transformat medalia de argint la ștafetă 4×100 m mixt, de la Banska Bystrica 2022, în AUR la individual la 200 m mixt, la Maribor 2023. De asemenea, Aissia Claudia Prisecariu, care anul trecut la Banska Bystrica, a cucerit nu mai puțin de 4 medalii – 3 de argint (100, 200 m spat, ștafetă combinată 4×100 m mixt) și una de bronz (ștafetă 4×100 m mixt) și-a motivat colegele și le-a condus spre aurul olimpic al juniorilor, la Maribor. 

Ieri, judoka David Gliga a cucerit a doua medalie de aur la judo pentru Team Romania, iar Ştefania Uță a câștigat un valoros argint la 400 m garduri şi nou record național! Ziua de ieri s-a încheiat cu atletul Cristian Popescu, care a cucerit a treia medalie pentru atletismul românesc de FOTE Maribor 2023, bronz la săritura în lungime.

Felicitări, Team Romania, mult succes în continuare!

CREDIT FOTO: COSR

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Hai pe culoarul campionilor!

... ca să întâlnești medaliați olimpici, sportivi de renume, oameni care ne impresionează și ne motivează prin tot ceea ce au realizat.... ca să...

Cumpără Edenia, susține Team Romania!

În perioada 22 februarie – 15 aprilie 2024, Edenia organizează cea mai tare campanie promoțională! Cum? E simplu, îți oferă ocazia unică să câștigi...

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Voltaj lansează melodia Din Toată Inima pentru Team Romania

Avem cu toții doar un singur vis / Să ajungem cel mai sus, așa cum ne-am promis sunt cuvintele cu care începe melodia dedicată...

Team Romania – 76 sportivi calificați!

Echipa feminină de tenis de masă a României a reușit calificarea la Jocurile de la Paris după ce a învins Egiptul, scor 3-0, în...

Calificare la Jocurile Olimpice Paris pentru echipa națională de polo

Team Romania are acum 73 sportivi calificați!Echipa națională de polo a României s-a calificat la JO Paris 2024 datorită retragerii formației reprezentative din Africa...