Alina Rotaru

Atleta Alina Rotaru s-a intrecut pe sine la competitia atletica in aer liber de la Hanauerland Spiele din Rheinau-Freistett (Germania) unde, in proba de saritura in lungime, a reusit  6.91 m – cea mai buna performanta personala de pana acum. Cu acest rezultat, romanca si-a indeplinit si baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Sportiva care a implinit 26 de ani luna trecuta a inceput atletismul la varsta de 7 ani, la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti si a obtinut rezultate de marca in probele de 100 m, saritura in inaltime si saritura in lungime.

Primele rezultate olimpice de marca le-a obtinut la Festivalul Olimpic al Tineretului European, in 2009, la Tampere (Finlanda), unde a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului la saritura in lungime si s-a clasat pe locul  5 la saritura in inaltime.

Un an mai tarziu, la prima editie a Jocurilor Olimpice de Tineret care au avut loc la Singapore, a cucerit medalia de argint la saritura in lungime.

In 2016, a fost prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio in proba de saritura in lungime, unde s-a clasat pe locul 18, cu o saritura de 6.40 m.

Sursa: Cosr.ro

Articolul următor

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Andrea Miklos

Mezina lotului olimpic de atletism la cei 22 de ani ai săi, Andrea Miklos va fi prezentă la Tokyo 2020 la cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice.

Alexandru-Mihăiță Novac

Pentru Alexandru-Mihăiță Novac, în vârstă de 24 de ani, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret Nanjing 2014, cel mai bun rezultat al...

Bianca-Florentina Ghelber

Legitimată la SCM Bacău-CSA Steaua București, Bianca-Florentina Ghelber va participa pentru a doua oară la o ediție a Jocurilor Olimpice în proba de aruncarea...

Rareș Toader

Aruncătorul de greutate Rareș Toader a doborât recordul național în cadrul reuniunii atletice de la Brno, cu 21,29, Rareș a îndeplinit și baremul olimpic(21,10...

Marius Cocioran

World Athetics - Federația Internațională de Atletism a confirmat că atletul român Marius Cocioran, care ocupă locul 83 în clasamentul mondial de la 50...