Albert Saritov

Albert Saritov a obținut mult doritele bilete pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 după ce, astă-seară, a reușit să se califice în finala întrecerilor de lupte libere din limitele categoriei 97 kg, din cadrul Turneului Mondial de Calificare Olimpică, care se desfășoară la Sofia, în Bulgaria.

Luptătorul român, medaliat cu bronz olimpic la Rio 2016, a avut un parcurs excelent în capitala Bulgariei.

După ce în primul tur a trecut de mongolezul Chinbatyn Altangerel, în sferturile de finală l-a spulberat pe elvețianul Samuel Scherrer, dublu medaliat cu argint european.

Marea bătălie pentru biletele de Tokyo a fost în semifinale unde l-a întâlnit pe ucrainianul Valeriy Andriytsev, viecampion olimpic în limitele categoriei 96 kg la Jocurile Olimpice de vară din 2012, de la Londra. La capătul unui meci de infarct, Albert Saritov a reușit să se impună cu 3-2 în fața titratului său adversar și să se califice în finala competiției asigurându-și prezența la turneul olimpic de la Tokyo din această vară.

În finală, cu biletele de Tokyo în buzunar, Saritov îl va întâlni pe Abraham Conyedo, din Italia, medaliat cu bronz mondial și european.

 Albert Saritov este primul dintre cei 13 tricolori participanți la Turneul Mondial de Calificare Olimpică, de la Sofia, care a reușit să-și asigure prezența la Tokyo 2020, devenind cel de-al 64-lea component al Team Romania pentru Japonia.

Update – Albert Saritov a pierdut prin neprezentare finala Turneului de la Sofia de la lupte libere, categoria 97 kg, unde ar fi trebuit să-l întâlnească pe italianul Abraham Conyedo.

Sursa: Cosr.ro

Foto: Cosr.ro

Articolul precedent
Articolul următor

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Kriszta Incze

A început să practice luptele de la vârsta de 7 ani, când era în clasa I la școala de artă, unde învăța să cânte...

Alina Vuc

Inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la Tokyo 2020, Alina Vuc a intrat in...

Andreea Beatrice Ana

Încă o reprezentantă a României a obțint calificarea la  Jocurile Olimpice Tokyo 2020 la Turneul Mondial de Calificare Olimpică de lupte de la Sofia....

Alin Alexuc-Ciurariu

La Turneul Mondial de califiare olimpică de la Sofia, ultima competiție unde se puteau obține biletele pentru Tokyo 2020,  Alin Alexuc-Ciurariu l-a învins pe...