File de păstrăv cu morcovi baby și fenel în șofran

O rețetă de inspirație tunisiană, în care fileurile de păstrav Edenia se pregătesc rapid la cuptor și se servesc alături de morcovi baby sotați și fenel aromat cu șofran și suc de portocale. Poftă bună!

Ingrediente

  • 1 pungă Edenia File de păstrav 600 g, decongelat în prealabil, în frigider
  • 1 pungă Edenia Morcovi Baby 450 g
  • 100 g unt
  • 40 ml ulei măsline
  • ½ lingură zahăr brun
  • 1 portocală
  • 1 crenguță cimbrișor
  • 1 lămâie
  • 1 g piper roz
  • 1 căpățână fenel tocată mărunt
  • 0.3 g șofran
  • sare și piper

Mod de preparare


1. Blanșăm morcovii baby Edenia congelați timp de 4 minute în apă clocotită cu sare.
2. Într-o tigaie topim la foc mic jumătate din cantitatea de unt împreună cu zahărul brun și puțin ulei de măsline și adăugăm apoi sucul de portocală și crenguțele de cimbrișor. După 2 minute la foc mare, punem în tigaie morcovii baby, sare și piper și sotăm 3-4 minute, până ce morcovii devin lucioși.
3. Pe o tavă cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline așezăm fileurile de păstrav Edenia, decongelate în prealabil, cu pielea în jos. Asezonăm cu sare și piper roz, stropim cu suc de lămâie și punem câteva cubulețe de unt peste fileuri. Apoi introducem tava în cuptorul preîncâlzit la 180 oC, timp de 5-7 minute.
4. Fenelul tocat fin îl călim în unt și ulei de măsline, apoi stingem cu puțin suc de portocală și adăugăm șofranul. Amestecăm la foc mediu timp de 3-4 minute.

5. Așezăm morcovii baby pe centrul unei farfurii peste care punem fileurile de păstrăv și mai apoi fenelul în șofran. Opțional, putem orna cu un cubuleț de unt, tăvălit prin pătrunjel tocat.


Poftă bună!

"Dacă vrei să afli răspunsuri avizate ȋn domeniul nutriţiei și dieteticii, intră pe www.stop-dieta.ro și fă-ţi o programare, chiar acum. Bucură-te de viaţă și hrănește-te sănătosfără diete chinuitoare, restrictive sau dezechilibrate.

E mai ușor decât crezi!"

Articolul precedent
Articolul următor

Scris de

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Cupcakes cu fructe de pădure

Chef Bogdan Alexandrescu (Dexter) ne învață cât de ușor se pot face cupcakes cu fructe de pădure. O rețetă de mare efect, specială, pentru zile de răsfăț alături de o cafea sau în orice moment al zilei. Este poate unul dintre cele mai populare deserturi, iubit de toate categoriile de vârstă, de la mic, la mare.

Amestec wok cu vită caramelizată în soia

Rețetă rapidă de inspirație asiatică în care legumele crocante din amestecul wok Edenia se caramelizează la foc iute cu sosul de soia, ghimbirul proaspăt și carnea fragedă de vită. Alegerea perfectă pentru seara de film cu prietenii.

Budincă cu piure de mango și chia

O rețetă ideală! Trebuie doar să amesteci 50 de grame de chia cu lapte și miere într-un borcan. Le lași peste noapte. A doua...

Coquelet in sos BBQ cu broccoli

Renumit pentru gustul autentic, de pui de tara, coqueletul de Bretagne Edenia se rumeneste la cuptor cu sos barbeque home made si broccoli plin de vitamine si minerale.

Ciorbă de perișoare din vită și porc

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia350 g carne tocată amestec vită/porc1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite250-300 ml borș...