O rețetă de inspirație tunisiană, în care fileurile de păstrav Edenia se pregătesc rapid la cuptor și se servesc alături de morcovi baby sotați și fenel aromat cu șofran și suc de portocale. Poftă bună!
Ingrediente
- 1 pungă Edenia File de păstrav 600 g, decongelat în prealabil, în frigider
- 1 pungă Edenia Morcovi Baby 450 g
- 100 g unt
- 40 ml ulei măsline
- ½ lingură zahăr brun
- 1 portocală
- 1 crenguță cimbrișor
- 1 lămâie
- 1 g piper roz
- 1 căpățână fenel tocată mărunt
- 0.3 g șofran
- sare și piper
Mod de preparare
1. Blanșăm morcovii baby Edenia congelați timp de 4 minute în apă clocotită cu sare.
2. Într-o tigaie topim la foc mic jumătate din cantitatea de unt împreună cu zahărul brun și puțin ulei de măsline și adăugăm apoi sucul de portocală și crenguțele de cimbrișor. După 2 minute la foc mare, punem în tigaie morcovii baby, sare și piper și sotăm 3-4 minute, până ce morcovii devin lucioși.
3. Pe o tavă cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline așezăm fileurile de păstrav Edenia, decongelate în prealabil, cu pielea în jos. Asezonăm cu sare și piper roz, stropim cu suc de lămâie și punem câteva cubulețe de unt peste fileuri. Apoi introducem tava în cuptorul preîncâlzit la 180 oC, timp de 5-7 minute.
4. Fenelul tocat fin îl călim în unt și ulei de măsline, apoi stingem cu puțin suc de portocală și adăugăm șofranul. Amestecăm la foc mediu timp de 3-4 minute.
5. Așezăm morcovii baby pe centrul unei farfurii peste care punem fileurile de păstrăv și mai apoi fenelul în șofran. Opțional, putem orna cu un cubuleț de unt, tăvălit prin pătrunjel tocat.
Poftă bună!