File de păstrăv cu morcovi baby și fenel în șofran

O rețetă de inspirație tunisiană, în care fileurile de păstrav Edenia se pregătesc rapid la cuptor și se servesc alături de morcovi baby sotați și fenel aromat cu șofran și suc de portocale. Poftă bună!

Ingrediente

  • 1 pungă Edenia File de păstrav 600 g, decongelat în prealabil, în frigider
  • 1 pungă Edenia Morcovi Baby 450 g
  • 100 g unt
  • 40 ml ulei măsline
  • ½ lingură zahăr brun
  • 1 portocală
  • 1 crenguță cimbrișor
  • 1 lămâie
  • 1 g piper roz
  • 1 căpățână fenel tocată mărunt
  • 0.3 g șofran
  • sare și piper

Mod de preparare


1. Blanșăm morcovii baby Edenia congelați timp de 4 minute în apă clocotită cu sare.
2. Într-o tigaie topim la foc mic jumătate din cantitatea de unt împreună cu zahărul brun și puțin ulei de măsline și adăugăm apoi sucul de portocală și crenguțele de cimbrișor. După 2 minute la foc mare, punem în tigaie morcovii baby, sare și piper și sotăm 3-4 minute, până ce morcovii devin lucioși.
3. Pe o tavă cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline așezăm fileurile de păstrav Edenia, decongelate în prealabil, cu pielea în jos. Asezonăm cu sare și piper roz, stropim cu suc de lămâie și punem câteva cubulețe de unt peste fileuri. Apoi introducem tava în cuptorul preîncâlzit la 180 oC, timp de 5-7 minute.
4. Fenelul tocat fin îl călim în unt și ulei de măsline, apoi stingem cu puțin suc de portocală și adăugăm șofranul. Amestecăm la foc mediu timp de 3-4 minute.

5. Așezăm morcovii baby pe centrul unei farfurii peste care punem fileurile de păstrăv și mai apoi fenelul în șofran. Opțional, putem orna cu un cubuleț de unt, tăvălit prin pătrunjel tocat.


Poftă bună!

"Dacă vrei să afli răspunsuri avizate ȋn domeniul nutriţiei și dieteticii, intră pe www.stop-dieta.ro și fă-ţi o programare, chiar acum. Bucură-te de viaţă și hrănește-te sănătosfără diete chinuitoare, restrictive sau dezechilibrate.

E mai ușor decât crezi!"

Articolul precedent
Articolul următor

Scris de

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ciorbă de perișoare din vită și porc

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia350 g carne tocată amestec vită/porc1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite250-300 ml borș...

Budincă cu piure de mango și chia

O rețetă ideală! Trebuie doar să amesteci 50 de grame de chia cu lapte și miere într-un borcan. Le lași peste noapte. A doua...

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci 450 g Edenia2-3 căței de usturoi30 g unt20 ml ulei măsline100 ml smântănă de gătit lichidă500 ml...

Pachetele crocante cu urda, zmeura si sos de ciocolata

Cand vrei sa prepari un desert rapid, incearca aceasta reteta de pachetele crocante din foile pentru placinta Edenia, rumenite la cuptor si umplute cu o crema usoara din zmeura si urda.

Burger din conopidă cu salată crocantă și sos de iaurt

O rețetă rapidă și gustoasă pentru momentele în care vrei ca burgerul tău să ia o formă specială!https://youtu.be/8K04S23BiB4Încearcă această rețetă delicioasă, ideală de pus...