Grăsimea viscerală moderată și afectarea silențioasă a ficatului

Ficatul este un organ remarcabil care face o mulțime de lucruri diferite ca să ȋți mențină sănătatea. De aceea, sănătatea ficatului afectează ȋn cascadă buna funcționarea a celorlalte organe și sisteme.

Una dintre funcțiile primare ale ficatului este aceea de a filtra toxinele dăunătoare

Este o muncă masivă, având în vedere interacțiunea zilnică cu acestea. Așadar, dacă te confrunți cu un tranzit intestinal problematic – constipație, diaree sau ai frecvent balonare, este posibil ca problema să nu fie doar una digestivă, ci și hepatică.

Expunere frecventă la diverse toxine de tipul  ierbicide, pesticide, metale (arsenic, plumb, cadmiu, mercur) parabeni sau ftalați la care se adaugă un nivelul zilnic de stres determină o blocare a mecanismelor naturale de curățare a organismului. Acesta va lua măsuri de apărare, ,,ascunzȃnd’’ cele mai multe deșeuri ȋn grăsimea corporală.

Ficatul, la rȃndul lui, ȋn ȋncercarea de a metaboliza substanțele necunoscute va alege frecvent să le ,,ȋnvelească’’ ȋn țesut gras propriu, determinȃnd apariția ficatului gras, ușor observabil la o investigație imagistică. 

De asemenea, când microbiomul intestinal este afectat negativ de diversele deșeuri neeliminate, pot să apară o serie de simptome digestive, inclusiv constipație, diaree, durere abdominală, gaze urât mirositoare, abdomen balonat.

Când se întâmplă acest lucru, majoritatea se concentrează doar pe atenuarea simptomelor.

Constipat? Nici o problemă. Iei câteva laxative pentru scaun și rezolvi problema. Ai gaze? Există pastile și pentru asta.

Această automedicație nu e ȋnsă cea mai indicată. Supraîncărcare toxică poate fi din cauza unui ficat leneș, așadar, dacă simptomatologia persistă, ia legătura cu medicul tău pentru verificări suplimentare.

Ficatul gras a devenit un subiect fierbinte în ultimii ani și din motive întemeiate

Este o afecțiune în mare măsură silențioasă care afectează milioane de oameni. 

Mulți oameni au ficat gras, dar au încă laboratoare hepatice normale. Singura modalitate de a ști cu siguranță dacă ai sau nu un ficat gras este prin scanări imagistice abdominale.

Cum ȋți poți susține ficatul și cum poți elimina aceste deșeurile dăunătoare?

Iată câteva sfaturi simple care te vor ajuta:  

• Bea mai multă apă 

• Mănâncă mai multe alimente care conțin potasiu. Potasiul ajută la curățarea ficatului și la combaterea ficatului gras. Opțiunile excelente includ cartofii dulci, spanacul și bananele.

• Evitați alimentele inflamatorii  

După cum știți, alimentele pe care le consumați au un impact major asupra sănătății ficatului. O listă scurtă include alimentele hiper procesate, alcoolul, zahărul și excesul de cofeină.

Încearcă să reduci o perioadă consumul de alimente care ȋntrețin inflamația prin conținutul lor de gluten și lactoză. Pe un teren cu inflamatie cronică a mucoasei intestinale, acestea pot deteriora mucoasa și pot provoca intestine permeabile. Odată ce apare permeabilitatea intestinului, este și mai ușor ca toxinele să intre ȋn fluxul sanguin, invadȃnd ȋntreg organismul. 

Așadar, dacă ai avut de-a face cu probleme digestive de o vreme care nu au răspuns la terapiile obișnuite, dacă abdomenul tău și-a mărit circumferința, ȋți sugerez să te concentrezi asupra sănătății ficatului. Ia legătura cu medical sau nutriționistul tău pentru a identifica cele mai bune soluții pentru a-ți recăpăta sănătatea.

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ești obosit – ce e de făcut?

Dacă discutăm despre instalarea recentă a stării de oboseală, a bea cafea pentru revigorare sau a trage un pui de somn la prȃnz, nu...

Mitocondria – incredibila noastră uzină energetică

Mitocondriile sunt mini fabrici de energie ale celulelor, care variază ca număr în funcție de cerințele energetice ale organului respectiv. Majoritatea celulelor au aproximativ...

Cum corectăm dezechilibrul electrolitic vara

Suntem ȋn plină vară. Temperaturile vizează constant cifre ridicate și nu pot decȃt să sper că ȋncerci să ȋți protejezi nu doar pielea, ci...

Există alimente care să reducă stresul?

Stresul - cu toții îl avem, ȋnsă modul în care îl gestionăm poate face diferența. Managementul stresului poate fi un instrument puternic pentru starea...

Alimente eficiente ȋn ameliorarea crampelor musculare

Crampele musculare apar atunci când mușchii se încordează și nu îi mai puteți relaxa. Deși sunt dureroase, de obicei le putem trata și singuri....