Cinci medalii de aur și un argint pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Bled 2023!

Team Romania e mândră de canotorii României! Succes mai departe, vin mondialele care dau calificarea la JO Paris 2024, în septembrie, la Belgrad. 

Și iată medaliile cu care s-au întors acasă sportivii noștri:

AUR pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș! Sportivele noastre au stabilit și un nou record european cu timpul de 06:22.69! Felicitări!

A doua medalie de AUR pentru România a fost câștigată de Ionela Cozmiuc care și-a demonstrat invincibilitatea în proba de simplu categorie ușoară și și-a trecut în palmares al doilea titlu european consecutiv. Ionela, campioană mondială la Racice 2022, a reușit să revină în cursă după 1500 m, a depășit-o pe reprezentanta Greciei și a spart gheața pentru români. Felicitări, Ionela! 

A treia medalie de AUR pentru România a venit de la cea mai titrată barcă a României la europene: Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu au reușit să treacă primele linia de sosire cu barca de dublu rame după o cursă în care au condus mai mult de jumătate din distanță. Este al 11-lea titlu european în această probă pentru România, barca de dublu rame fiind cea mai titrată dintre toate ambarcațiunile la întrecerea continantală. Felicitări, fetelor! Vouă și antrenorilor voștri!

Invincibilele Simona Radiș și Ancuța Bodnar! AUR pentru România!

Reginele probei de dublu vâsle, campioane olimpice, au mai adăugat o medalie de aur bărcii lor aducând României al patrulea titlu la europenele de la Bled. Cursa a fost dominată de barca Lituaniei aproape 1700 m până româncele au declanșat finișul. Cu sânge rece, Simona și Ancuța și-au demonstrat determinarea, talentul și pregătirea. Cu ele totul a fost senzație în cursă, controlul nervilor, tactica și mai ales zâmbetul de final. Simona Radiș și Ancuța Bodnar sunt neînvinse în această probă de la europenele din 2019. Și așa își doresc să rămână până după JO Paris 2024. Respect, felicitări, mulțumim! 

Regina și-a păstrat coroana!

Barca amiral a canotajului românesc, cea de 8+1, a zburat pur și simplu spre al 15 titlu european. La Bled, în Slovenia, fetele noastre au pus la respect celelalte competitoare și au demonstrat cine dă ora exactă în canotajul feminin. 

Simona Radiș, Ioana Vrânceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Adriana Adam, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu au câștigat aurul detașat și au adus României al cincilea titlu european la Bled. 

România a câștigat cinci medalii de aur la feminin la CE de la Bled, 5 din cele 6 bărci tricolore care au luat startul au luat AUR.

O medalie de ARGINT a fost câștigată de barca de 8+1 a băieților. 

Barca de dublu rame a băieților cu Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au terminat pe locul 5 finala iar barca de patru rame a băieților cu Florin Lehaci, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu au fost pe locul 4. 

Mulțumim tuturor și mult succes în continuare!

SURSA: Comitetul Olimpic și Sportiv Român FB

Sursa foto: Balint Czucz Photography

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

David Popovici s-a impus detaşat în finala de 200 m liber!

Înotătorul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad.Popovici, deţinătorul titlului,...

David Popovici își păstrează magistral titlul european la 100 metri liber!

David Popovici (19 de ani) a câștigat din nou medalia de aur în proba de 100 de metri liber, la Campionatele Europene de Natație...

Sabrina Voinea, două medalii de argint la Europenele de gimnastică de la Rimini

După o lungă perioadă în care gimnastica românească nu a ținut pasul cu alte state, avem și motive de bucurie. Sabrina Maneca Voinea a...

Corona Braşov a devenit în premieră campioană naţională

CSM Corona Braşov a devenit în premieră campioană naţională la volei masculin, luni seara, după ce a învins-o pe deţinătoarea titlului, CSM Arcada Galaţi,...

”It’s time to fly!” – 8 medalii la Europenele de canotaj!

Antonio Colamonici le-a spus elevilor săi că e timpul să zboare și românii de la canotaj au zburat la Campionatelor Europene de la Szeged!...