Galette cu vișine

Galette cu vișine este de fapt ceea ce popular numim o tartă rustică, preparat care a acaparat instagramul zilelor noastre. Aromată, plină de culoare și cu un gust irezistibil, acest desert cu siguranță te va cuceri.

Ingrediente

  • 1 pungă Visine Edenia 450 g
  • 200 g făină
  • 25 g zahăr brun
  • un praf de sare
  • 100 g unt rece tăiat bucăți
  • 1 ou
  • 1-2 linguri apă rece
  • 2 linguri zahăr pentru vișine
  • 1 lingură amidon de porumb


Mod de preparare

  • Amestecă făina, sarea și zaharul cu untul rece tăiat bucăți până când compoziția devine sfărâmicioasă.
  • Adaugă oul și 1-2 linguri apă rece până când devine aluat.
  • Pune-l la rece, învelit în folie alimentară pentru 30 de minute.
  • Între timp, pregătește umplutura: decongelează vișinele, pune 2 linguri de zahăr și 1 de amidon și lasă-le la scurs.
  • Întinde aluatul pe blatul pudrat cu făină.
  • Pune în mijloc vișinele. Adună marginile aluatului peste fructe, lasă mijlocul liber. Unge cu ou bătut marginile si presară puțin zahăr peste toată tarta.
  • Coace tarta la 200 °C aproximativ 30 minute sau pana când devine rumenă.


Yummy, ce parfum apetisant! Poftă bună!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de Fasole 450 g Edenia3 căței de usturoi4 linguri de bulion300 g bacon/kaiser afumat/ ciolan afumat1 linguriță cimbru3 foi dafinsare...

Ciorbă de perișoare din vită și porc

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Ciorbă de perișoare 450 g Edenia350 g carne tocată amestec vită/porc1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite250-300 ml borș...

Salată de fasole galbenă

Ingrediente1 pungă de Fasole Galbenă Edenia2-3 lg ulei de măsline2 căței usturoi200 g roșii cherrysare, pipercâteva frunze de mentăsemințe de susanPreparare: Fasolea se fierbe...

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente1 pungă de Legume pentru Supă Cremă de Ciuperci 450 g Edenia2-3 căței de usturoi30 g unt20 ml ulei măsline100 ml smântănă de gătit lichidă500 ml...

Borș țărănesc cu pui

1 pungă de Amestec pentru Borș Țărănesc 450 g 9 aripioare + 3 pulpe mici1 ou400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite600 ml borș fiert1 legătura...