Obiceiuri matinale ce te pot ajuta să-ți controlezi greutatea

Un memento vizual al greutății în fiecare dimineață te poate ajuta să te ții de planul tău de alimentație sănătoasă în restul zilei sau al săptămânii. Personal nu recomand cȃntăritul zilnic, insă dacă ții neapărat să faci asta, atunci fă-o corect.

Să te cântărești la prima oră dimineața, după toaleta de dimineață, este mai precis decât să te verifici mai târziu, în cursul zilei. Ceea ce mănânci și bei mai târziu poate schimba rezultatele. Sexul feminin poate fi dezavantajat ȋn perioada menstrei lunare, atunci cȃnd este posibil să apară o retenție fiziologică de apă ȋn organism.

A bea unul sau două pahare de apă înainte de a lua micul dejun te poate ajuta să pierzi în greutate

Apa nu are calorii, dar este satisfăcătoare și îți reduce pofta de mâncare, așa că s-ar putea să nu vrei să mănânci un mic dejun atât de bogat după aceea. 

De asemenea, ȋți stimulează metabolismul, ajutȃndu-te astfel să arzi mai multe calorii.

Faceți niște exerciții fizice moderate înainte de a lua micul dejun. Sesiunile de transpirație înainte de micul dejun pot ajuta să consumi mai mult din grăsimea corporală pentru combustibil.

Dacă ești sportiv de performanță, aceast obicei de a nu mȃnca ȋnaintea unui antrenament nu trebuie să existe. Dacă nu ȋți este prea foame, mănȃncă ceva ușor, care să ȋți asigure energie pe durata exercițiilor fizice, de exemplu fructe și un pic de brânză sau iaurt/lapte și cereale integrale. Evident, dacă ai mai mult timp la dispoziție pȃnă la sesiunea de antrenament (minim 1 oră), micul dejun poate fi mult mai consistent, incluzȃnd toate grupele alimentare.

Planificarea meselor

În fiecare dimineață, fă-ți un plan de masă pentru ziua respectivă și scrie o listă cu ceea ce vei mânca în acea zi. Planificarea meselor din timp te poate ajuta să alegi alimente cu conținut scăzut de calorii. 

Dacă te-ai hotărât deja ce să mănânci pentru gustările și mesele dintr-o zi, s-ar putea să fie mai puțin probabil să apelezi la alimente bogate în calorii, cum ar fi burgerii fast-food sau cartofii prăjiți.

Fii atent la ce fel de pahare de suc folosești. Majoritatea paharelor standard sunt mult mai mari decât o porție de suc. Acest lucru te face ușor să consumi mai mult decât ar trebui. 

Multe sucuri de fructe au în ele la fel de mult zahăr ca o cutie de băutură carbogazoasă. Au ȋnsă și o mulțime de vitamine și minerale care sunt grozave pentru tine atunci când îți începi ziua. Pentru a avea doar beneficiile, folosește un pahar mic pentru sucul proaspăt stors.

Ia-ți o porție de soare

Ideal ȋn fiecare dimineață. Vitamina D te poate ajuta să arzi mai multă grăsime corporală. 

Cercetările arată că persoanele care au contact pe piele cȃteva minute cu razele soarelui dimineața, tind să aibă un indice de masă corporală (IMC) mai scăzut, un fizic mai suplu decât persoanele care ies la soare mai târziu în cursul zilei.

Mersul prea lung cu mașina în fiecare zi poate duce la creșterea în greutate

Cu cȃt petreci mai mult timp stând la volan, cu atȃt reduci timpul de mers pe jos în fiecare zi.

Poți utiliza aplicațiile de trafic pentru a găsi un traseu mai scurt spre serviciu. Încercă, în zilele frumoase, să parchezi mașina la câteva străzi distanță de destinație, ca să parcurgi pe jos restul drumului sau dacă poți, alege să folosești bicicleta ca mijloc de transport activ.

Bibliografie: preluare articol parțial din webMD – Medically Reviewed by B. Nazario, MD

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Cum luptăm ȋmpotriva alergiilor respiratorii

Vremea bună a sosit! Ti-ar plăcea să stai la soare, să admiri frumusețea copacilor înfloriți, dar știi că sunt slabe șanse să faci asta...

Ce determină pierderea puterii musculare

Pierderea puterii musculare este diferită de oboseala sau durerea musculară. De exemplu, simți că ȋți este mai greu să te ridici de pe un...

Zahăr natural vs zahăr adăugat

Zahărul există în mod natural în multe alimente precum fructe, legume, lapte, brânză și chiar cereale. Fructele conțin zahăr sub forma unui mix de sucroză,...

Protejează-ți eficient inima

Motorul vieții, inima, este cu adevărat un organ uimitor. Bate de aproximativ 100.000 de ori ȋntr-o zi și de 2,5 miliarde de ori ȋntr-o...

Ce putem face atunci când ne confruntăm cu o inflamație cronică

Inflamația este un proces natural care ne ajută să luptăm împotriva germenilor și ne vindecă atunci cand ne rănim sau avem o infecție. Dar...