- 1 pungă de Amestec pentru Borș Țărănesc 450 g
- 9 aripioare + 3 pulpe mici
- 1 ou
- 400 ml suc roșii/ 1 conservă roșii decojite
- 600 ml borș fiert
- 1 legătura leuștean
- sare și piper după gust
Mod de preparare
- Punem bucățile de pui la fiert și le lăsăm până când nu se mai formeaza spumă.
- În altă oală punem legumele la fiert, în 2,5-3 l apă. Potrivim cu sare și piper.
- Când puiul a fiert, îl punem lângă legume și le lăsăm încă 10-15 minute la foc mediu.
- Adăugăm roșiile, lăsăm 10 minute la fiert, apoi borșul fiert și mai lasam încă 10-15 minute.
- Batem un ou și îl turnăm în zeamă, amestecând energic pentru a face zdrențe.
- Când totul a fiert, stingem focul și adăugăm leușteanul.
Servim cu o lingură de smântână grasă, extra leuștean proaspat și un ardei iute verde. Poftă bună să aveți!