Coquelet in sos BBQ cu broccoli

    50 minute     2 portii

Renumit pentru gustul autentic, de pui de tara, coqueletul de Bretagne Edenia se rumeneste la cuptor cu sos barbeque home made si broccoli plin de vitamine si minerale. Reteta ideala pentru mese cu arome orientale.

Ingrediente

  • 1 pui Coquelet de Bretagne Edenia 550 g, decongelat in prealabil, in frigider
  • 1 punga de Broccoli Edenia 450 g
  • 100 g ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 300 g ketchup
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 g fulgi de chili
  • 10 g paprika afumata
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin alb
  • sare si piper alb

Mod de preparare

1. Pentru prepararea sosului BBQ punem intr-un vas tajine: uleiul de masline, untul, cateii de usturoi, ceapa tocata, fulgii de chili, ketchupul, paprika afumata, zaharul brun, sare si piper dupa gust si otetul de vin alb. Dupa amestecarea tuturor ingredientelor punem si putina apa rece si il lasam sa fiarba cu toata compozitia pana se ingroasa considerabil, amestecand ocazional.

collage

2. Taiem coqueletul Edenia, decongelat in prealabil, pe spate, desfacandu-l in doua. Il asezam in vas, peste sosul BBQ. Adaugam buchetelele de broccoli congelat Edenia, sare si fulgi de chili. Acoperim vasul tajine si il introducem timp de 40 minute in cuptorul incins la 170 °C.

3.  Scoatem vasul din cuptor si servim coqueletul Edenia alaturi de broccoli, presarand pe deasupra sosul BBQ.

_DSC0614

Pofta buna!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Înghețată cu căpșuni și zmeură 

Ingrediente (4 bucăți)100g căpșuni de la Edenia100g zmeură de la Edenia1 lingură miere2 linguri iaurt grecescMod de prepararePunem fructele direct congelate în cana unui...

Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)1 pungă ananas bucați de la Edenia35g fulgi de cocos2 lingurițe zahăr50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)75g făina albă de...

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...