Pachetele crocante cu urda, zmeura si sos de ciocolata

    30 minute     6 portii

Cand vrei sa prepari un desert rapid, incearca aceasta reteta de pachetele crocante din foile pentru placinta Edenia, rumenite la cuptor si umplute cu o crema usoara din zmeura si urda. Servite cu sos de ciocolata si chilly, condimenteaza garantat orice petrecere!

Ingrediente

  • 1 pachet Foi pentru Placinta Edenia 400 g (decongelate la temperatura camerei)
  • 300 g urda dulce
  • 150 g zmeura congelata
  • 30 ml ulei de masline
  • 150 g ciocolata neagra
  • 80 ml smantana
  • 70 g zahar pudra lichida
  • 0,2 g fulgi de chilly (optional)

Mod de preparare

1. Amestecam intr-un bol urda cu zaharul pudra si cu zmeura congelata zdrobita putin, in prealabil, cu un blender. Punem compozitia la frigider timp de 10 minute.

2. Desfacem cu grija foile pentru placinta Edenia (decongelate la temperatura camerei) si indepartam folia de plastic. Asezam 3 foi una peste alta, unse pe rand cu putin ulei de masline. Le taiem in 6 dreptunghiri egale.

3. Cu ajutorul unei linguri, modelam un cilindru din compozitia cu urda si il asezam aproape de marginea de jos a dreptunghiului, lasand un spatiu de 1 cm fata de marginile foii de placinta. Impaturim lateralele peste compozitie, apoi rulam pe verticala, obtinand un rulou de foi. Repetam operatiunea pana terminam foile. Ungem apoi rulourile cu putin ulei de masline si le introducem in cuptorul preincalzit la 175 oC timp de 12 minute, pana ce devin aurii.

collage
_DSC1142

4. Pentru prepararea sosului de ciocolata formam un bain-marie: deasupra unei oale cu apa clocotita asezam un bol in care punem ciocolata neagra zdrobita si amestecam la foc mediu pana cand aceasta se topeste. Inchidem focul, adaugam smantana lichida si amestecam cu grija pana obtinem o crema lucioasa. Optional adaugam fulgii de chilli. Lasam 2 minute sa se raceasca la temperatura camerei.

_DSC1147

5. In centrul unei farfurii asezam o cantitate generoasa de sos de ciocolata, apoi deasupra pachetelele crocante cu urda si zmeura. Decoram cu putina zmeura si zahar pudra.

Pofta buna!

Discover

Fuelled by

spot_imgspot_img

Romania for Gold

Înghețată cu căpșuni și zmeură 

Ingrediente (4 bucăți)100g căpșuni de la Edenia100g zmeură de la Edenia1 lingură miere2 linguri iaurt grecescMod de prepararePunem fructele direct congelate în cana unui...

Crumble de ananas caramelizat 

Ingrediente (2-3 porții)1 pungă ananas bucați de la Edenia35g fulgi de cocos2 lingurițe zahăr50g unt rece (am folosit cu 65% grăsime)75g făina albă de...

Dovlecei umpluți cu legume

Ingrediente (2 porții)1 dovlecel1 ou130g Amestec în stil Hawaii de la Edenia1 lingură ulei de măsline60g cașcaval ras1 linguriță pătrunjel uscatMod de preparare:Spălăm dovlecelul...

Cod în stil italian

Un preparat rapid, lejer, numai bun pentru cină sau pentru prânz. Cod în stil italian, cu roșii cherry, ceapă, măsline, usturoi – delicios! Puteți...

Tartă cu conopidă și roșii uscate

O tartă sărată, rapid de făcut, dacă folosiți un aluat de tartă cumpărat.Este numai bună de luat pachețel la școală sau la serviciu, pentru...